Krośnieńskie urzędasy zajmują się sprawą, gdy stan budynku jest w opłakanym stanie i zagraża mieszkańcom tudzież turystom.
Prawda jest taka że w krośnie brakuje także czegoś takiego jak stylowych Dyskotek a kupno czegoś na miejscu do zjedzenia w lokalu po 23 to fakt nierealny dla "nocnego marka".
No dobrzze poddam parę pomysłów zauważonych w innych miastach: rynek to NIEKOŃCZĄCY SIĘ CIĄG - "nie okresowych" otwartych , wstęp wolny dla ludności IMPREZ KULTURALNYCH spotkania z artystami koncerty, wernisarze, degustacje - odpłatność jedynie za sprzedany towar a nie + koszt wstępu na imprezę, działania proedukacyjno-rekreacyjne dla najmłodszych promujące kulturę lokalną miejscowości, sklepy czynne do 22 lub 23 (właściciel po 17 osobiście to nie może stanąć za ladą sklepu?), ciąg imprez nocnych =pokazy illuminacje itp gdzie można wykożystać "gre świateł na tle mroku" itd.
andrew2425... masz 100 % rację. Jest spora grupa ludzi w Krośnie, której się chce, a jeszcze większa, której się nie chce. Spotkania z podróznikami w Piwnicy PodCieniami. Piwnica pęka w szwach. Ludzie wieczorami biegają, uprawiają Nordic Walking, spacerują. Narzekacze zwykle siedza przed komputerem i wylewają żółć. To, że Rynek nie tetni życiem, to może znak czasu?
Sam do piwiarni jeżdże na śniadania bo za 10 zł nie chce mi się jajecznicy robić ,auto stoi obok , no a rynek ... za czasów podstawówki 1 i 2 to nie można było po nim przejść , potem było tylko gorzej , a teraz każdy chce podjechać autem tak blisko , żeby wjechać do środka , i tak jak Andrew 2425 ma racje nastał świat wirtualny , nikomu się nie chce iść na nogach , a teleportacja jest tylko narazie na filmach.
andrew2425
Możesz mi wyjaśnić, z jakiego powodu Piwiarnia na Wojska Polskiego nie może narzekać na brak klientów. Wiem, to nie jest rynek i to jest ciekawe.
Po prostu trafiono w gusta klientów.
Ścisłe centrum miasta nie ma dziś nic do zaoferowania, a do takiego stanu rzeczy przyczynił się kompleks Vivo, który powstał na obrzeżach miasta.
No dobra "narzekacze" a teraz napiszcie wprost. Co dla was mógłby ktoś zrobić, co byście chcieli żeby ten rynek ożył czyli żeby wasze dupska ruszyły się z domu zprzed telewizora/ komputera na ten wg. was brzydki i pusty rynek... Napiszcie coś konkretnego. Że nie ma ludzi ? Pełna galeria, pełne miasto aut, idąc przez miasto większośc mieszkać się świeci od godz 17 do conajmniej 23, że nie ma nikogo ? zaraz zaraz - 14 komentarzy śwaidczy o tym że 14 osób jednak chce iść na ten rynek - tylko po co? Co was na ten rynek przyciągnie ? Czekam na konkrety....3....2.....1 . Dla mnie jest jeden konkretny powód - wam się po prostu nie chce. Nie ma ruchomych chodników albo teleportu aby mogły was teleportować na Rynek a po co ? A żeby sobie tak po prostu posiedzieć, wypić kawę poczytać książkę, zjeść ciacho, spotkać kogoś, porozmawiać ? Nie? A no tak teraz rozmawacie tylko przez "fejsbuki", spotykacie się na " wydarzeniach na fejsbuku", albo wirtualnych "forach - fejsbukowych " . Kiedyś rynek tętnił życiem bo trzeba było się wysilić, żeby kogoś poznać lub po prostu porozmawiać .Trzeba było wyjść, żeby zjeść coś dobrego trzeba było poszukać dobrej knajpy- albo po prostu próbować zjeść - tu czy tam ... Teraz w wolnych chwilach zadowalacie się sprzętem, RTV, konsolą, smart- domem...To jest powód i przyczyna Tego że nie chce wam się ruszyć tyłka na ten właśnie opustoszały rynek...
Przyjechałem do Krosna ok.15 lat temu i pamiętam że wieczorami to rynek żył.Teraz po 15.00 smutek , cisza i spokój . W Europie od tego czasu byłem prawie wszędzie od Hiszpani do Estonii przez Norwegię , Szwecję , Finlandię Grecję i Ukrainę i nigdzie nie spotkałem takiej ciszy i bezruchu w sercu nie małego miasta, kiedyś trochę nawet "wojewódzkiego" Prawie mały Kraków ??????? po 16.00 to tylko duchy biegają
Park linowy jest . Tylko po co. Kostki na chodnikach ciągle się wymieniają na nowe ..tylko po co.... Wystarczyło by raz ale porządnie. Pociąg do Rzeszowa to wyprawa wielooooooooogodzinna..
Reszta jutro
Według mnie to dobry ruch ze strony urzędasów ;)