DYSKUSJE
Podcienia będą ładniejsze i dostępne dla osób na wózkach
run_forest_run
22.02.2018 13:43

To bardzo dobrze że znalazł sie ktoś, kto zapewnił tym lampionom lepszy dom. Być może, gdzieś w Małopolsce, rozświetlają już  komuś trudy dnia codziennego , podkreślającpiękno  naturalnego piaskowca patio lub podjazdu  ...  u nas, rzeczywiście, pasowałyby jak kwiatek do korzucha, wśród tandety, jaką Pani konserwator była nam łaskawa ufundować.  Spójrzmy jednak na dodatnie minusy; teraz nawet osoby na wózkach, będą mogły wjechać na podcienie,  by przeczytać tabliczkę z napisem " lokal do wynajęcia"

run_forest_run
Konto zablokowane
MarcoPolo
22.02.2018 13:43

Jestem przeciwnikiem zbędnego wydawania pieniędzy na głupotki ale tutaj akurat pochwalam pomysł i projekt, tak jak carynska pisała te zabytkowe lampy choćby w namiastce powinny powrócić na swoje miejsce, to dodatkowy urok i klimat rynku. Tak trzymać i do roboty.

Shedow

nie martw się napewno konserwator będzie trzymał nad tym nadzór.

MarcoPolo
Konto zablokowane
run_forest_run
22.02.2018 12:50

@carynska owe lampiony   nie korelowałyby z  gresem w kolorze piaskowym o żółtym odcieniu i kamieniopodobną płytką elewacyjną na cokolikach... jakieś listwy LEDowe może...

run_forest_run
Konto zablokowane
Gafa
22.02.2018 12:43

Carynska też na to czekam .......wiadomo, ze na kopie, bo oryginał dostał nóg chyba.

Gafa
na forum od listopada 2017
carynska
22.02.2018 12:10

Kilka lat wstecz, zniknęły z podcieni kute lampiony projektowane przez Stanisława Kochanka. Do dziś nie wiadomo dlaczego i kto "pożyczył" sobie te latarnie? W ich miejsce powieszono plastikowe gówno za kilkanaście złotych, które do dziś szpeci wygląd statecznych budowli. Może by tak powiesić je (o ile wiadomo gdzie są)lampiony wg projektu Kochanka, było nie było, kultowego rysownika i malarza krośnieńskiego?

carynska
na forum od listopada 2017
Shadow
22.02.2018 11:21

"Remont wpisanej do rejestru zabytków starówki wymaga nadzoru konserwatorskiego".

Po tym "remoncie" - jak widać - te podcienia nie będą nawet przypominać zabytku. Ale co ja tam wiem.

Shadow
Konto zablokowane
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA