DYSKUSJE
Firma straszy mnie sądem za negatywną opinię. Co robić?
mkrosno
20.07.2026 19:42

Byłem w Państwa lokalu w ostatnim czasie jako klient na daniu dnia, więc moja opinia jest w pełni autentyczna i opiera się na rzeczywistych doświadczeniach. Nie mam nic wspólnego z żadnymi konfliktami rodzinnymi ani prywatnymi uprzedzeniami. Próba uciszania klientów wezwaniami prawnymi i zarzucanie im kłamstwa tylko dlatego, że ocena była krytyczna, jest bardzo nieprofesjonalna. Wygląda na to, że merytoryczna krytyka potraw czy obsługi przeszkadza jedynie Pani Manager, która zamiast wyciągnąć wnioski, woli szukać teorii spiskowych.

mkrosno
na forum od września 2025
reaktywator
20.07.2026 19:31

Ostatni post @twistkrosno wnosi zupełnie coś nowego co zmienia podtać rzeczy, ale uprzednie cyt. "Jeżeli uważa Pan, że Pańska ocena co do obsługi oraz wyżywienia w Restauracji - Hotelu TWIST jest zasadna to doskonale Pan wie, że należy skontaktować się z właścicielem Restauracji. .." mówiło coś absolutnie innego.

reaktywator
na forum od listopada 2017
mkrosno
20.07.2026 19:21

thejoker dodalem tylko jedna gwiazde bez komentarza

mkrosno
na forum od września 2025
twistkrosno
20.07.2026 10:26

Oczywisty jest, że można umieszczać opinie na temat obiektu czy wyżywienia. Natomiast nie zgadzamy się umieszczanie opinii od klientów i skonfliktowanych członków rodziny, którzy działają z pobudek prywatnych nie mających nic wspólnego z rzetelną opinią. Do Pana M. zostało wystosowane wezwanie, gdyż w podanym okresie nie przebywał w hotelu i nie jest to jego pierwsze działanie skierowane przeciwko Restauracji - Hotel TWIST niezgodne z prawem.

twistkrosno
na forum od sierpnia 2019
thejoker
19.07.2026 09:45

no i zawsze możesz skontaktować się z nimi

uokik.gov.pl/pomoc-dla-konsumentow

thejoker
thejoker
19.07.2026 09:44

a możesz tu na K24 wrzucić tekst komentarza który zamieściłeś pod oceną?

thejoker
thejoker
19.07.2026 09:25

"to doskonale Pan wie, że należy skontaktować się z właścicielem Restauracji." - a to już jest mega przegięcie

thejoker
thejoker
19.07.2026 09:24

No muszę przyznać że jestem w lekkim szoku.Facet zostaje zastraszony przez prawniczkę bo ośmielił się dać niską notę?No bez jaj. Chyba prawa konsumenta są wążniejsze w UE.Ja akurat do Twista nic nie mam, korzystałem parę razy - spotykałem się z miła i profesjonalną obsługą ale może raz coś nie pykło?Może prawniczka to swoje pismo wystosuje do Larry Page i Sergey Brin - to założyciele Alphabet Inc. czyli Google, to oni stworzyli system ocen.Skoro możemy dzięki Google oceniać to oceniajmy.Kolego olej to. Taka moja rada. No chyba że w opinii/komentarzu posunałeś się do jakichś obelżywych słów, mam nadzieję że nie :-)

thejoker
kurnachata
18.07.2026 23:01

Chyba będzie w stanie przed sądem udowodnić że zamówione danie mu nie smakowało.

kurnachata
reaktywator
17.07.2026 09:50

PS. Przepraszam za pomyłkę odnośnie z kim konsultować - nawet nie z kierownikiem jak mi się błędnie wpisało, a z samym właścicielem jak wynika z wpisu @twistkrosno...

reaktywator
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA