Mówimy o rozwoju a miasto ukraincom remontuje blok a Polska Młodzież wyjeżdża z Polski
@stokrotek jakie zaraz S19 ? planowo czerwiec 2031r. ciekawe ilu do tego czasu zostanie w Krośnie
Radni tzw. prawicy opuścili sesję przed końcem w takiej ilości, że zerwali kworum, uniemożliwiając dalesze procedowanie i podejmowanie prawomocnych decyzji. Czy po to wybrali was ludzie byście swoje polityczne "zaangażowanie" w ten sposób wyrażali i zamiast wypracowywać najlepsze rozwiązania wprowadzali destrukcję uciekając z sali obrad, tylko na to was stać? Przed ich opuszczeniem obrad chyba Pan Zajdel poprosię o przerwę by przedyskutować z klubem projekt uchwały, a po powrocie nikt nawet nie odniósł się do projektu tylko się ulotnili - za to wam płacimy?!
"Traktuję to jako inwestycja i jako dowód zaufania w to, co robi pan prezydent."
A jeśli ktoś nie ma zaufania w to co robi prezydent to może tych podatków nie płacić ???
Radny Sławomir Bęben: "Wiem, że wielu z was zginie ale jestem gotów na to poświęcenie"
Podatki w górę, a ja zapytam o uszczelnienie wydatków, bo bez tego można dosypywać bez końca, tzn. koniec jest, ale niezbyt optymistyczny dla mieszkańców oraz firm.
Punkt kontroli ciężarówek przy Leroy, koszt 300 tys. o ile pamiętam. Oprócz kilku 'alko' kontroli i służby celnej to hula wiatr. Taki miał być dochodowy. To jeden z przykładów, a węsząc dalej, to myślę że milion znalazłby się bardzo szybko, ale co tam publiczne to się wydaje dużo łatwiej.
Zaobserwowałem pewną prawidłowość, która stała się już regułą. Otóż zawsze radni, których klub jest w większości w Radzie Miasta głosują za podwyższaniem wszelkich podatków, natamiast ci w mniejszości zawsze są przeciw. Tak było niedawno jak prymat w Radzie miał PIS. Radni Pis-u głosowali za podwyższeniem, PO-wcy przeciw. Obecnie role się odwróciły ale reguła pozostała. Miałem nadzieję. że PO-wcy, pamiętając jak byli w opozycji i głosowali za niepodnoszeniem podatków zachowają się jak wcześniej, niestety zapomnieli. Konkluzją mojego wpisu jest fakt, że nasze głosowanie w wyborach nie ma żadnego znaczenia. Ci co wygrają zawsze nam dołożą, więc zamiast na wybory lepiej pójść na spacer.
Młodzież akurat i zazwyczaj nie jest zainteresowana pracą wykonywaną przez Ukraińców, których ponad milion u nas pracuje, w tym na nasze emerytury.
businessinsider.com.pl/gospodarka/tylu-ukraincow-p(...)
Młodzież nie wyjeżdża z powodu Ukraińców czy remontu jakiegoś bloku, ale to już inny temat i raczej nie dla ciebie jeśli celowo z małej litery napisałeś tą narodowość.