DYSKUSJE
"Ktoś musi utrzymywać te wszystkie wydatki". Wzrosną podatki od nieruchomości
reaktywator
16.12.2025 07:55

Młodzież akurat i zazwyczaj nie jest zainteresowana pracą wykonywaną przez Ukraińców, których ponad milion u nas pracuje, w tym na nasze emerytury.

businessinsider.com.pl/gospodarka/tylu-ukraincow-p(...)

Młodzież nie wyjeżdża z powodu Ukraińców czy remontu jakiegoś bloku, ale to już inny temat i raczej nie dla ciebie jeśli celowo z małej litery napisałeś tą narodowość.

reaktywator
na forum od listopada 2017
1015
15.12.2025 17:25

Mówimy o rozwoju a miasto ukraincom remontuje blok a Polska Młodzież wyjeżdża z Polski

1015
adamusek
15.12.2025 13:17

@stokrotek jakie zaraz S19 ? planowo czerwiec 2031r. ciekawe ilu do tego czasu zostanie w Krośnie

adamusek
na forum od grudnia 2017
reaktywator
08.12.2025 12:51

Radni tzw. prawicy opuścili sesję przed końcem w takiej ilości, że zerwali kworum, uniemożliwiając dalesze procedowanie i podejmowanie prawomocnych decyzji. Czy po to wybrali was ludzie byście swoje polityczne "zaangażowanie" w ten sposób wyrażali i zamiast wypracowywać najlepsze rozwiązania wprowadzali destrukcję uciekając z sali obrad, tylko na to was stać? Przed ich opuszczeniem obrad chyba Pan Zajdel poprosię o przerwę by przedyskutować z klubem projekt uchwały, a po powrocie nikt nawet nie odniósł się do projektu tylko się ulotnili - za to wam płacimy?!

reaktywator
shadow1965
07.12.2025 12:07

"Traktuję to jako inwestycja i jako dowód zaufania w to, co robi pan prezydent."

A jeśli ktoś nie ma zaufania w to co robi prezydent to może tych podatków nie płacić ???

shadow1965
na forum od listopada 2018
pesaro
02.12.2025 11:18
wyróżnione przez moderatora

Radny Sławomir Bęben: "Wiem, że wielu z was zginie ale jestem gotów na to poświęcenie"

pesaro
frik002
01.12.2025 14:42
wyróżnione przez moderatora

Podatki w górę, a ja zapytam o uszczelnienie wydatków, bo bez tego można dosypywać bez końca, tzn. koniec jest, ale niezbyt optymistyczny dla mieszkańców oraz firm.

Punkt kontroli ciężarówek przy Leroy, koszt 300 tys. o ile pamiętam. Oprócz kilku 'alko' kontroli i służby celnej to hula wiatr. Taki miał być dochodowy. To jeden z przykładów, a węsząc dalej, to myślę że milion znalazłby się bardzo szybko, ale co tam publiczne to się wydaje dużo łatwiej.

frik002
teobald
30.11.2025 10:10

Za chwilę będą podwyżki opłat za śmieci ! Brawo "URZĘDASY" tak trzymać.

teobald
na forum od grudnia 2023
ozyrys1
30.11.2025 09:36

Ciekawe, czy dotyczy to również kościołów i zakonów.

ozyrys1
na forum od lipca 2020
krosnal
29.11.2025 15:40

Zaobserwowałem pewną prawidłowość, która stała się już regułą. Otóż zawsze radni, których klub jest w większości w Radzie Miasta głosują za podwyższaniem wszelkich podatków, natamiast ci w mniejszości zawsze są przeciw. Tak było niedawno jak prymat w Radzie miał PIS. Radni Pis-u głosowali za podwyższeniem, PO-wcy przeciw. Obecnie role się odwróciły ale reguła pozostała. Miałem nadzieję. że PO-wcy, pamiętając jak byli w opozycji i głosowali za niepodnoszeniem podatków zachowają się jak wcześniej, niestety zapomnieli. Konkluzją mojego wpisu jest fakt, że nasze głosowanie w wyborach nie ma żadnego znaczenia. Ci co wygrają zawsze nam dołożą, więc zamiast na wybory lepiej pójść na spacer.

krosnal
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA