DYSKUSJE
"Ktoś musi utrzymywać te wszystkie wydatki". Wzrosną podatki od nieruchomości
black_crow
29.11.2025 11:31

Kraków odwiedza rocznie prawie 15 mln osób a co najmniej na jedną noc zostaje 6,5 mln. Ta dawna stolica Polski i turystryczna mekka powinna być jednym z najbogatszych miast w Polsce, tymczasem dług miasta Krakowa sięga 7,5 miliarda zł (na koniec 2024r). Czy to duży i bardzo turystyczny Krakó, czy to mniejsze i mniej turystyczne Krosno jedno jest pewne: urzednicy rozpieprzają publiczną kasę bez żadnej kontroli a potem by zalać dziurę ustanawiają podwyżki czy to od gruntów, czy to od śmieci czy od czegokolwiek innego. Brak kontroli i bezkarność nigdy nie zakończą podwyżek

black_crow
na forum od kwietnia 2019
kcxvvvv
28.11.2025 17:49

podatki w gore bo miasto sie rozwija a prosze przyjechac na ul nadbrzezna koncowy odcinek szkoda tylko ze to ulica miejska nr 1 dziury na pul kola bloto tez super zainteresowanych zapraszamy ale goncy z podatkami gonia a moze polsat to naprawimoze jak cala polska to zobaczy to cos sie zmieni

kcxvvvv
na forum od listopada 2025
stokrotek
28.11.2025 13:26
wyróżnione przez moderatora

O jakim rozwoju miasta mówią? Pracy brakuje, mieszkania drogie, młodzież wyjeżdża, a zaraz będzie S19 i tyle będziemy naszą młodzież widzieć. No, ale co to może włodarza i jego popleczników obchodzić, skoro to ostatnia kadencja i zasłużona emerytura.

stokrotek
na forum od września 2019
listonosz
28.11.2025 12:39

Kto tych radnych wybiera np. Pani Anna Galert wzrost podatkow od nieruchomości jesten za , wzrost podatkow za śmieci jestem za itd

listonosz
na forum od listopada 2017
krosnal
28.11.2025 09:26

Jak co roku, zgodnie z tradycją, podniosę czynsz za wynajmowany lokal, aby przenieść koszty na wynajmującego. Ten, jak zwykle będzie narzekał ale zaakceptuje z musu. Z kolei on podniesie ceny swoich usług, aby nie stracić. I kto w sumie zapłaci za ten ruch Rady Miasta? , konsumenci czyli ja, Pan, Pani. No cóż, takich Radnych wybraliśmy, więc człowieku płać i płacz.

krosnal
czteropak1234
28.11.2025 07:12

kardiodzik ziomeczku - jak wytrzeźwiejesz to zobaczysz, że miasto zwija się od lat co najmniej ośmiu i to niestety widać po kompletnym zahamowaniu inwestycji publicznych, remontów i rozbudowy infrastruktury. Zgadnij dlaczego.

czteropak1234
kurnachata
27.11.2025 22:32

Ja to już od 24 lat krytykuje postawę obecną, że ma być drogo, widowiskowo, kolorowo, nowe przystanki i nowy bruk co 4 lata, a radni swojego komitetu tylko chwalą się nawzajem. Piękne mosty i przejazdy, ale już kosztem mieszkańca. Piękne remonty Bursy, a można było ten teren oddać wojsku, które za własny budżet chciało budować tam bazę wojskową, a bursa by była koszarami. Niestety dalej panuje polityka zastaw się za pieniądze podatnika a postaw się ładnymi wiaduktami i parkami.

kurnachata
kardiodzik
27.11.2025 21:11

"- Nie traktuję tego w kwestii mojej działalności, że będzie mi trudniej. Jest mi trudniej i firmom takim jak moja, czy pani Agnieszki, czy wszystkim, małym przedsiębiorcom będzie ciężko. Traktuję to jako inwestycja i jako dowód zaufania w to, co robi pan prezydent. Jestem w stanie ponieść ten koszt i płacić te podatki większe, byśmy jako Krosno się rozwijali. " - no spoko ziomeczku ale póki co, to to miasto się zwija w p... du od 2-3 lat...

kardiodzik
na forum od lipca 2021
ciekawykrosnianin
27.11.2025 19:35

Jak już tak rzetelnie patrzycie na ręce władzy, to napiszcie jak elegancko zachował się prezydent i jego świta przy próbie podwyżki opłaty za smieci. No i wypadałoby podać ile zarabia nasz zasłużony, najlepszy na świecie włodarz.

ciekawykrosnianin
braj_aw
27.11.2025 17:54

Bo to wszystko "WINA TUSKA".Ale tak poważnie.Trzeba znalezć odpowiedni stopień waloryzacji.Wówczas ogórnie będzie wiadomo o co chodzi..

braj_aw
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA