Polityka wpływa na wszystko, także na kolej, przejazdy drogowe i tysiące innych rzeczy. PiS chciało podporządkować sobie sądownictwo, na co Polacy, w tym krośnianie, nie zgadzali się. Potem Komisja Europejska zablokowała środki za burdel prawny, ktory zgotowali nam przestępcy z PiS. W tym środki na inwestycje infrastrukturalne. Taka była kolej rzeczy. Trzeba edukować społeczeństwo i przypominać mroczne czasy PiS. Nigdy więcej!
Czyżby wkrótce miały odbyć się wybory parlamentarne? Dlategi rzucono ludowi krośnieńskiemu kiełbaskę tylko niestety już odgrzewaną od której daje się wyczuć złowonny zapach.
A ja czekam kiedy zaczną wyć chaszczomani, że wycina się przeszkadzające przebudowie drzewa i będą robić protesty i przywiązywać się do wiązów heheee....
Zapowiadało się ciekawie, że jednak w najbliższym stuleciu do Krosna przyjedzie elektryczny pociąg typu Express. Niestety to tylko modernizacja obecnej drogi kolejowej, która i tak powinna być wpisana jako ponad stuletni zabytek skali światowej i to razem z drewnianymi słupami i podkładem. Spora ciekawostka dla miłośników kolejnictwa z całego świata i potęgi Cesarstwa Austrii, lecz zniszczy ją obecny remont który i tak nie przyniesie Super-Expressu.
Generalnie- brawo! Ale przy okazji w pełni popieram i ponawiam pytanie zadane przez "AG": dlaczego tunel nie obejmie przejazdu na Czajkowskiego? Czy to nie ambitne wizualizacje "zetki" zdobiły od 20 lat siedzibę magistratu na Lwowskiej? Dawno nie byłem, może już ich tam nie ma... a może to nie była "zetka", tylko mi się tak wydawało
Panie Prezydencie ! Chcemy wiedzieć co z drifterami i nielegalnymi wyścigami i jazdą autami i motorami bez tłumika ?? Czy coś w tej sprawie się zmieni ??? Chcemy ciszy i spokoju !
Miliard złotych ? Rozdać to naukowcom to na bank za te pieniądze samochody i pociągi latałyby nad ziemią, a my miliardy inwestujemy w jakieś tory do Krosna.
A tak niedawno tory były remontowane i kasa wydana poszła w p....u.
Dalej nikt nie chce jeździć pociągami bo żadko się pokazują i są drogie. Do Rzeszowa 3 dziennie.
Pewnie jakiś pociotek wygra przetarg i kasiorka się kręci.
A kto za to zapłaci .. Pan zapłaci Pani zapłaci , wszyscy zapłacimy.