A ja czekam kiedy zaczną wyć chaszczomani, że wycina się przeszkadzające przebudowie drzewa i będą robić protesty i przywiązywać się do wiązów heheee....
Zapowiadało się ciekawie, że jednak w najbliższym stuleciu do Krosna przyjedzie elektryczny pociąg typu Express. Niestety to tylko modernizacja obecnej drogi kolejowej, która i tak powinna być wpisana jako ponad stuletni zabytek skali światowej i to razem z drewnianymi słupami i podkładem. Spora ciekawostka dla miłośników kolejnictwa z całego świata i potęgi Cesarstwa Austrii, lecz zniszczy ją obecny remont który i tak nie przyniesie Super-Expressu.
Generalnie- brawo! Ale przy okazji w pełni popieram i ponawiam pytanie zadane przez "AG": dlaczego tunel nie obejmie przejazdu na Czajkowskiego? Czy to nie ambitne wizualizacje "zetki" zdobiły od 20 lat siedzibę magistratu na Lwowskiej? Dawno nie byłem, może już ich tam nie ma... a może to nie była "zetka", tylko mi się tak wydawało
Panie Prezydencie ! Chcemy wiedzieć co z drifterami i nielegalnymi wyścigami i jazdą autami i motorami bez tłumika ?? Czy coś w tej sprawie się zmieni ??? Chcemy ciszy i spokoju !
Miliard złotych ? Rozdać to naukowcom to na bank za te pieniądze samochody i pociągi latałyby nad ziemią, a my miliardy inwestujemy w jakieś tory do Krosna.
Nie no, wiemy jak będzie wyglądać Lwowska i Piastowska. Na początku na Lwowskiej nad tunelem będzie przejazd tymczasowy, a dopiero docelowo rondo. A Piastowska będzie na początku połączona ścieżką dla pieszych, a docelowo rondem z połączeniem dróg. I rondo koło Lidla też na początku nie będzie wykonane, tylko w późniejszym czasie.
Trzeba było z pewnych rzeczy zrezygnować, żeby było łatwiej ze zmieszczeniem się w cenie.
Super artykuł. Co do modernizacji: chyba skrócenie o 25 minut (czyli z 1h39m do 1h14m) będzie mogło uczynić kolei konkurencyjną do busów Krosno-Rzeszów. Szczególnie w zimie, gdy taki bus jedzie minimum 1.5h. Ale pytanie: co się stało z tymi 45 minutami, które wcześniej było planowane? Co trzeba zrobić, by to osiągnąć po tej modernizacji?
Czyżby wkrótce miały odbyć się wybory parlamentarne? Dlategi rzucono ludowi krośnieńskiemu kiełbaskę tylko niestety już odgrzewaną od której daje się wyczuć złowonny zapach.