DYSKUSJE
Fekalny problem, czyli gdzie w Krośnie król chodzi piechotą?
rafal
21.08.2025 22:14

Jak mają otwierać toalety takie jak ta słynna w Warszawie za 650 tys. to lepiej niech ich nie będzie.

rafal
na forum od listopada 2017
krosnal
21.08.2025 17:08
wyróżnione przez moderatora

Kiedyś, może nie aż tak dawno, zmuszony byłem skorzystać z toalety dworcowej. Otworzyłem drzwi i zrezygnowałem. Jednak siła wyższa zmusiła mnie do skorzystania. Otworzyłem drzwi palcem przez dziurę po klamce, zamknąłem tak samo i na drzwich był napis "Ja tu byłem Tony Halik" , no i to pewnie jest puenta "świątyni dumania". Magistrat powinien pomyśleć zarówno o mieszkańcach jak i o turystach, bo jak mamy być miastem otwartym to o wszystko trzeba zadbać, a nagła potrzeba zawsze się zdarzy.

krosnal
cywilny_kaplan
21.08.2025 17:00

A propos publicznych szalet, to polecam wszystkim piękny film "Perfect Days", w którym są dizajnerskie, piękne, czyste toalety w Japonii. To zwiastun, film jest na VOD: www.youtube.com/watch?v=G29Kts_I-BI

cywilny_kaplan
marekbrzyski
21.08.2025 14:52

Proponuję postawić taki drewniany kibel jak kiedyś stał na dworze przy każdym domu. A plinować jego może sam król

marekbrzyski
4196k
21.08.2025 14:41

Postuluję istnienie w Krośnie toalet ogólnodostępnych całodobowych. Takich bez pisuardessów (dowolnej płci). Toi-toi mogą być jako toalety gdzieś daleko od głównych ulic, ale w Rynku, na parkingu na Okrzei (blisko centrum) niech będą toalety z prawdziwego zdarzenia. Nie muszą być w stylu japońskim (ubikacja z bidetem) ale niech będą nowoczesne.

4196k
na forum od stycznia 2018
AG
21.08.2025 11:44

Nie dziwię się wcale Panu Radnemu Gabrielowi Zajdlowi - będąc w zeszłym tygodniu na rynku właśnie zastanawialiśmy się z rodziną, gdzie w razie potrzeby moglibyśmy "na szybko" skorzystać z toalety i... jak jeden mąż (5 osób), wszyscy odpowiedziliśmy niemal chórem - nigdzie. Na rynku nie ma ogólnodostępnej, miejskiej toalety. Mieszkańcy nie mają pojęcia, że jest "wynajęta" toaleta w jednej z restauracji, a co dopiero turysta, który musi na "tu i teraz".

Aha i tak pod rozwagę włodarzy - w pewnym momencie podjęliśmy decyzję, że wracamy do domu, ponieważ... tak, moja mama powiedziała - jedźmy do domu, bo... A mieliśmy ochotę jeszcze trochę pobyć (pewnie wydać jeszcze kilka złotych na pierdoły), ale 80-letnia pani wolała do domu.

A - za Toi Toi podziękuję - mamy XXI wiek, a nie XIX, żeby do "wychodka" ;-)

A propos pana konserwatora - pan to lepiej... Szkoda słów - już nie jedną ruderę z czasów wcale nie odległych (na przykład PRL) wartą rozwalenia uznał za zabytek :-(

AG
czteropak1234
21.08.2025 11:00

Gówniana sprawa... a może po prostu to olać :)

czteropak1234
Adrian Krzanowski
21.08.2025 09:45
Czasami musimy zajmować się też "gównianymi" sprawami. Aby to dalej robić, potrzebujemy wsparcia: https://buycoffee.to/krosno24
Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
parrotmax555
21.08.2025 08:20

Miasto prywatnej zieleni, miasto płatnych toalet.

parrotmax555
na forum od maja 2022
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 59283 razy