@ozyrys pisze: Tak oto "duch święty odnowił oblicze tej ziemi". Odnowił oblicze dużej część mojego i późniejszych pokoleń. Co nie @ozyrys? Jednak pewną częścią obecnego pokolenia opanował szatan, mieszając im zmysły. Kiedyś wieczorem szedłem obok parku. Nagle słyszę piskliwy dziewczęcy głos: "qrwa jakam zayebana ha,ha,ha.". Oto usłyszałem głos przyszłej matki Polki "nawiedzonej" przez diabła.
"Potężna burza w Brzesku. Dach kościoła zerwany, wielka ewakuacja wiernych około 500 osób".
@batyr Ale kapitalnie co nie? A jak się spaliła katedra Notre Dame we Francji - to też pięknie
Co ci daje chodzenie do kościoła to widać na forum:)
Jestem spokojny kościół katolicki za to słono zapłaci i to już wkrótce. Będzie jeszcze gorzej niż jest. Nie wolno popierać bandyty. Moim zdaniem winien ingerować w to Watykan jeśli nie chce klęski kościoła. Ludzie maja już dość tych powiazań złodziejskich kościoła zze złodziejskimPiSS-em. To nic dobrego nie wróży na przyszłość.
De facto kosciol katolicki w Polsce powiedział, że sutenerstwo to nic złego, popierajac snusana. Kondycja moralna członków tej instytucji sięga dna i jeszcze niżej.
Zastanawiam się skąd @kurnachata zdobył na mój temat takie informacje? Czyżby zatrudnił biuro detektywistyczne, a może sam przeprowadził inwigilację grzebiąc w archiwach służb?
Jeśli zaś chodzi o zaczepki to trolle czatujące na tym forum. Na komentarz, natychmiast reagują stekiem kłamstw i wyzwisk pod moim adresem. Te obelgi można porównać do tych, które stosowała służba bezpieczeństwa w stosunkui do duchownych i opozycji. Jeśli @kurnachata ma w sobie chodź odrobinę obiektywizmu, to powinien rozstrzygnąć kto powoduje tutaj zaczepki? Co się zaś tyczy moderatora, którym jak sądzę jest redaktor Krzanowski. To bardzo stronniczo ocenia wpisy. Wyróżniając swoich ulubieńców, natomiast permanentnie blokuje konto tym, którzy mają odmienne zdanie i zapatrywania. Co takiego złego zrobili im księża i wierni KK? Po co niewierzący faryzeusze i obłudni manipulanci, skompromitowani, obrzydliwi hipokryci dwulicowcy. Przychodzą do kościoła brać ślub i chrzcić nowonarodzone dzieci? Po co zamawiają księdza na obrzęd pochówku najbliższych? W najbliższym czasie wezmę adwokata i wraz z osobami obrażanymi przez trolla(w) wytoczyły sprawę o zniesławianie. Oj będzie się działo!
Ja ostatnimi laty ze względu na trudną sytuacje materialną musiałem trochę emigrować poza Krosno i powiem wam że zauważyłem, że na terenach zachodnich gdzie wygrywa wysoko PO żyje się łagodniej, nie ma istniejącej w bastionach PiS agresji i pogardy między mieszkańcami. Chociaż domy i obejścia są bardziej zaniedbane. Polityczna dyskusja nadal trwa ale tu nalezy pochwalić moderatora komentarzy Adriana który inaczej niż na typowym forum prowadzi moderację. Gdzie zwykle osoby zaczepiające innych piszących nie są blokowane bo generują ruch i wpisy na Forum, także nasz były nauczyciel ZSMP Jurek Abażur swoimi zaczepkami powoduje długie dyskusje ale często traci konto.
Dlatego nasz kraj jest biednieszy od zachodu bo ciemnota niestety w naszym kraju ciagle daje sie okradac i omamiać komuś kto udaje religie
Mam wrażenie, że duchowni po orgiach, nierozliczonej pedofilii i pazerności rzadko spotykanej, stracili moralne prawo do potępiania lub wskazywania co jest dobre, a co złe.
Piekło w irlandzkim Kościele. Masowy grób na terenie prowadzonym przez zakonnice
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1696492,1,p(...)
"katolyk" @pissniętyjerzy: kapitalnie co nie? bóg jest miłością...