Do ReaktywatorByć może się mylę, ale skoro przeszliśmy już na „ty” (czego szczerze mówiąc nie pamiętam), to mam wrażenie, że ty zupełnie nie zrozumiałeś, o czym jest ten artykuł. Może warto chwilę się nad tym zastanowić. Tak, wybory już się skończyły. I oczywiście – możesz pisać, o czym tylko chcesz. Ale dobrym zwyczajem jest odnosić się do treści tekstu, pod którym się komentuje.
Ten artykuł nie jest o tym, który kandydat był słabszy, jest to tylko wątek poboczny. Celem artykułu jest krytyka działań Kościoła, a dokładniej – próba odebrania mu prawa głosu.
Kościół zabrał głos, powiedział jasno, co dla niego najważniejsze – i ma do tego prawo. Tak, sprzeciwia się ideologii LGBT, bo taka jest jego doktryna. Jednym się to nie podoba, innym wręcz przeciwnie. Ale to nie znaczy, że należy go uciszać.
Skoro już tak bardzo chcesz dyskutować o obu politykach – świetnie wypunktowałeś, co ci nie pasuje w Nawrockim. To teraz spróbuj być równie krytyczny wobec Trzaskowskiego. Czy naprawdę uważasz, że to kandydat bez skazy? Idealny?
Do imie_me_legion Twoja wypowiedź, w której określasz mnie jako "moralne zero", stanowi naruszenie moich dóbr osobistych w rozumieniu art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego oraz może być kwalifikowana jako przestępstwo zniewagi z art. 216 §1 Kodeksu karnego. Żądam natychmiastowych przeprosin oraz usunięcia znieważającej treści. W przeciwnym razie podejmę odpowiednie kroki prawne, w tym skierowanie sprawy na drogę postępowania cywilnego i karnego.
Masz czas do poniedzialku aby wziac zimny prysznic i przeprosic, moralny i pełny szacunku i dobroci człowieku.
Właśnie w artykule jest o tym, że w kościołach nie mówiono o faktach do których nawet kandydat się przyznawał, a straszono tym czym zwykle od lat "gender" czy "pciami" jak gada prezes, a jego kandydat mu wtórował, zarazą roznoszoną przez uchodźców (których sam PiS sprowadzał za kasę i ich przerzucał na zachód) etc. Kościół powinień stanąć w prawdzie jeśli trzymałby się zasad i katechizmu, a nie dla własnych materialnych korzyści manipulować "ciemnym ludem". Autor artykułu nie wspomniał też o liście do wiernych naszego regionu episkopatu tuz przed wyborami, gdzie jednoznacznie, moim zdaniem, też wskazywano na kogo głosować.
TY @marcinms jeśli potrafisz to pomyśl co PiSzesz, mówisz "wybory sie juz skonczyly, nie dyskutujemy o kandydatach...Art jest o agitacji kosciola". Więc nie chcesz mówić o snusach, prostytutkach, ustawkach, wyłudzanych mieszkaniach i "kręceniu" przez kandydata w kazdej kolejnej wypowiedzi, która często eliminowała poprzednią itd?
Ja nie mam potrzeby zawiadamiania o przetępstwach, prokuratura potwierdza wpłynnięcie zawiadomień, ale też wiadomo, że do czasu zaprzysiężenia sprawa nawet nie trafi na wokandę, nie mówiąc o wyroku, a po zaprzysiężeniu już go chroni immunitet. Stąd również ten wybieg by w trybie wyborczym nie żądać zaprzestania oskarżeń by się sprawa nie rypła przed wyborami, a skierowanie prywatnego zawiadomienia, dla takich jak ty wyborców. Zresztą nie ma sensu z tobą gadać skoro oczywistych jak "oczywista oczywistość" rzeczy nie pojmujesz.
marcinms...sam udowodniłeś że jesteś moralnym zerem. Ja tylko stwierdziłem fakt...i jak widać trafiłem w dziesiątkę.
Co za menda z tego Adrianka. Nie może przeboleć porażki swojego... tfu kandydata
Do imie_me_legion Zanim znów spróbujesz mnie oceniać, popracuj nad własnym odbiciem w lustrze. Na razie masz więcej złośliwości niż sensu — i to mówi wszystko.
Do reaktywator, wybory sie juz skonczyly, nie dyskutujemy o kandydatach. Jak wiesz o jakichs przestepstwach to od tego jest prokuratura. Art jest o agitacji kosciola. Panu redaktorowi ktory uznaje za bardziej moralnego Trzaskowskiego jak ksieza mowili zeby glosowac moralnoscia to mu sie to podobalo, jak juz bylo ze niedopuszczalne jest zabijanie, to juz mu sie nie podobalo bo jego kandydat nie spelnial warunku. Czyli agitacja za trzaskwoskim super, za Nawrockim nie. Tylko ze to bylo wskazanie warunkow, zadne nazwiska nie padly, jedne ponoc spelnial jeden kandydat, inne drugi, czyli kosciol zachowal sie neutralnie.
Proste. marcinms popiera snusa bo moralnie mu dorównuje. Katolik z tego samego odlewu....
Cyt. tadeuss_von_szwindel "To ty mi wyjaśnij dlaczego jako katolik popierasz takie coś? Podwójna moralność? A karami mnie kundelku nie strasz bo się....katoliczyno:)"
Jaki piękny obrazek. Ci co najgłośniej szczekają o moralności, to nie umieją normalnie komentować poglądów, opinii, tylko odczłowieczają, wyzywają, kropkują. Jak ktoś ma ubogi język to niestety musi kropek używać. Może bym ci odpowiedział, ale nie odpowiem bo z chamstwem nie dyskutuję.
Ale mogę zapytać, czy nick którym się posługuje dobrze opisuje ciebie, to co robisz na codzień?