Szaleństwo włodarzy miasta. Bob the Builder Przytocki chyba ma jakiś ukłąd z firmą pana Niemczyka, skoro też ta sama firma bedzie dewastowała dolinę Wisłoka zamieniając tereny zielone na asfaltowo-betonową ścieżkę, wzdłuż której z jednej strony zamiast drzew będą słupy latarni, a z drugiej zamiast naturalnych brzegów rzeki betonowe skarpy. Brawo! Jeśli nie jest to mania wycinania, to nie wiem co to jest
Ścieżki rowerowe w Krośnie to porażka, wąskie, często dwukierunkowe i jeszcze w wielu miejscach są to ciągi "pieszo rowerowe". Pomijam kostkę, góry i doliny na wjazdach do posesji, a o krawężnikach w tym miejscu to już szkoda pisać.
Super projekt! Tylko te ścieżki rowerowe powinny być jednokierunkowe po obu stronach jezdni. Zwłaszcza brakuje mi od Powstańców do Staszica. A wielbicielą zieleni probonuje przeprowadzke na Krasną.
Wszelakim chaszczomanom i "obrońcom drzew" hamującym rozwój i rozbudowę miasta polecam wyprowadzkę do któregoś z licznych wokół Krosna lasów. Na wsi będziecie mieli chaszczy pod dostatkiem, a w mieście najważniejsza jest komunikacja, przepustowość ulic i bezpieczeństwo tak kierowców jak i pieszych. Amen.
Ciekawe co za geniusz projektuje te ścieżki rowerowe, chodnik jest pomiędzy ulicą a ścieżką, podobnie na ul. Westerpaltte, bardzo bezpiecznie się chodzi zwłaszcza z psem
"Nie mamy manii wycinania drzew" - wystarczy spojrzeć na zdjęcia z zaznaczonym planem wycinki. Wycinacie ile się da a potem sadzicie jakieś pokurcze w doniczkach, żeby udawały zieleń. Proponuję, żeby projektanci tych bzdur wylali sobie po gruszce betonu przed swoimi domami a Krosno zostawili w spokoju. Dajcie wreszcie żyć mieszkańcom.
A po co sciezki rowerowe jak i tak rowery jezdza po ulicach.Pana prezydenta juz by mogl ktos zmienić na mlodszego kogos.Co to Rosja i nie ma innego ze jego zawsze wybierają.ja tez jestem przeciw wycince.Najpierw w rynku wycinka i bruk a teraz znowu powrót do dawnych lat.Marnotrawsto kasy
Absolutnie nie wycinajcie tych drzew! Ta "inwestycja" nie jest tego warta. To miejsce funkcjonuje całkiem przyzwoicie, a zniszczycie zadbany skwer i piękne, stare, rozłożyste drzewa!
Było już tyle dyskusji i protestów, a miasto nadal idzie w stronę bezsensownych wycinek, nie słuchając ani mieszkańców, ani specjalistów jak p.prof Łuczaj! Dlaczego? Nikt nie ma pomysłu, co nowego można zrobić, że w kółko przerabia się istniejące miejsca, za badrzo duże pieniądze, bez większego efektu?
Najpierw załóżcie nowe parki, nowe skwery, rozbudujcie bulwary, a dopiero potem można się zastanawiać, czy przebudować ten istniejący skwer.
Barbarzyńcom z Urzędu Miasta pragnę przypomnieć , że drzewa potrzebowały kilkudziesieciu lat aby urosnąć do takiego rozmiaru. W zamian oferują donice z kwiatkami. Tak to wygląda zielone Krosno pod rządami Hunów.
Miałem to samo napisać - o jakimś szemrany układzie między miastem a wykonawcą. Tzn. o podejrzanych ruchach... No bo co im tak bardzo zależy na tej inwestycji. Tylko nie mówcie proszę, że to dla dobra ogółu. Bo w to, już w ogóle nie uwierzę.
Przy okazji jestem zszokowany jak bierni (i mierni) są w tym mieście działacze pis (o tzw. Bezpartyjnych nie wspomnę). Ślepi, nie widzą doskonałej okazji na aktywną opozycję? Za co biorą kasę w tej radzie? Żeby się przyglądać i zgodnie ręka w rękę przyklaskiwać prezydentowi? Proszę państwa, Wasz wynik wyborczy nigdy się nie zmieni, jeśli nic nie wykażecie inicjatywy (i nie wyjdziecie poza obręb patriotycznej-dewocji).
Tzw. Lewica dostrzega, co się dzieje wokół. A Wy, co? Śpicie? A może tu znów chodzi o zastane układy i bezpieczne posadki? Żeby się czasem nie wychylać...