InvisibleLara, właśnie dobrze że nie będą wszystkie nowe, bo jeśli teraz by wycięli wszystkie to 20 lat nie będzie żadnego cienia.
A tak będzie po prostu naturalna wymiana drzew. Za kilkanaście lat młode urosną na tyle, że będzie można te stare zastąpić nowymi.
Ja wiem, że może nie powinienem, ale ... . Takie "kopiuj/wklej" z facebook'a:
A kto powiedział, że ten kawałek MA być dla ogólnodostępnego ruchu drogowego?!? A może odcinek od ronda udostępnić TYLKO dla mieszkańców i właścicieli lokali? Może od "kopernika" już tylko na spacerek, a nie samochodem??? W ten sposób będzie miejsce i na chodnik, i na rower, i na zieleń (drzewa).
Szkoda, bo to nie będzie ładny jednolity szpaler drzew. Za chwilę stare drzewa trzeba będzie wycinać i sadzić nowe. Kolejne koszty! I znowu jedne bedą starsze, bardziej bujne, inne młodsze, mniejsze. Ratowanie trupów pod bieżące emocje.
u nos we wsi my wszystkie głosowali na Daniela Łobajtka bo nom łobicoł, że piniadze przywiezie z Brukseli, nie bedzie wycinoł drzew ani betonowoł ulic. Krosno nos nic nie obchodzi, chcieliśta PeŁo to mocie.
Pan Łukasz Łuczaj mimo swojej wiedzy botanicznej, prawi morały niczym zdziwaczały papa smerf bujając przy tym w swoich narcystycznych obłokach. Na siłę próbuje przenieść zaczarowany las w środek miasta, przez takie egoistyczne zachcianki zostaną 3 stare drzewa pasujące do nowych nasadzeń jak pięść do nosa.. Takie sianie fermentu dla zaspokojenia własnego ego. Być upartym a być upartym jak osioł - robi różnicę. Brak umiejętności spojrzenia z szerszej perspektywy, krótkowzroczność niczym dziecko i klapki na oczach. Gość nie ma pojęcia co to jest administracja, procedury, przetargi, budżet - "moje drzewka, są stare i proszę zostawić" Łukaszek lat 12.