"Archanioł to według WIERZEŃ anioł" może warto zatem zadać pytanie: dlaczego w imię tych wierzeń władze PUBLICZNE Krosna ( prezydent, wiceprezydenci i inni ), jak również pani poseł z PO lansują się w miejscu PUBLICZNYM jakim niewątpliwie jest krośnieński Rynek z przedstawicielami tych wierzeń (w domyśle: guseł, zabobonów, ciemnoty) tj. księży, proboszcza z Fary, przeorów krośnieńskich zakonów podczas spotkania wigilijnego?
i zawyli obrońcy demokracji , wolności słowa i tolerancji,
żałośni,mali ludzie
Idą wybory samorządowe i to jest przedwyborczy program pana radnego. Widać w jaki elektorat celuje. Ma określony target i chce być wyrazisty
@Adrian Krzanowski, nie wiem jak Cię wychowywano ale w moim domu takie zwroty jak ***** *** były uważane za język rynsztoku a ludzi którzy go publicznie używają za patologię. Tłumaczenie używania tego typu zwrotów niechęcią do demokratycznie wybranej władzy jest najniższą z możliwych pobudek i niczym się nie różni od dehumanizacji innych grup społecznych ze względu na poglądy, religię czy pochodzenie. Jeśli uważasz inaczej to jest to idealne użycie w praktyce tolerancji represywnej Marcusego.
Komentowanie swojego artykułu, wyróżnienie komentarza z pozycji redaktora i jeszcze porównywanie demokraycznej Polski XXI wieku do Rzeszy z lat 30 XX wieku jest urągające zawodu dziennikarza. Analogiczne zachowania można zauważyć u znanych propagandystów.
Panie Hejnar ‐ SZACUNEK i UZNANIE za ten akt odwagi !
Zwłaszcza teraz, po 15 listopada, gdy dyktatura z nadania berlina i z poparciem moskwy przejeła władzę i dopiero teraz nagminnie łamane jest prawo.
Shatar, wreszcie w punkt! Taka jest prawda! Żaden normalny facet nie myśli i nie gada o gejach tylko o kobietach! A zacząć należy od naczelnego kryptogeja, który publicznie ciągle dziamroli o zmianie płci i tęczowej zarazie! Podczas kampanii wyborczej na każdym spotkaniu i podczas każdego wywiadu w TVPiS słyszeliśmy o tym jak to od dzisiaj Janek będzie Kasią bo tak mu się wydaje. Każdy wie o kim mowa.
Faceci hetero w ogóle nie myślą o homoseksualistach. Myślą o kobietach. W odróżnieniu od kryptogejów, którzy mają rozjazd pomiędzy pragnieniami, a standardami, które wyznają. Kryptogeje swoje permanente myśli na temat męskiego seksu zamieniają w publiczną krucjatę i ciągle, ciągle, ciągle o tym mówią.
@Adrian Krzanowski Stawianie na rowni hitlerowskich Niemiec z Polska lat 30 (z jej wszystkimi zaletami i wadami) to juz niezle "przegiecie".
"Od języka się zaczęło, a jak to się skończyło wszyscy wiemy." ????
Niech sie Pan nie kompromituje !!!
Czyli "***** ***" nie jest wzywaniem do nienawiści? Czy to hasło nie sprowokowało ludzi do niszczenia kościołów czy biur poselskich? Rozumiem, że wszystkie media komuś sprzyjają, ale nawet TVP miała jakiś umiar. Z całym szacunkiem, ale Waszych artykułów dotykających światopoglądu czy polityki po prostu nie da się czytać. Można przypuszczać, że nawet materiały propagandowe organizacji "wielopłciowych" nie są aż tak bardzo "nowoczesne i postępowe" jak Wasze artykuły. Osobiście zgadzam się z napisem na pomniku u p. Hejnara. Powinienem poczuć się dotknięty za zaliczenie mnie do ciemnoty, a może nawet domagać się przeprosin, ale obawiam się, że ten portal nie jest w stanie mnie obrazić, a co najwyżej rozśmieszyć.
Ciekawe, czy w swoim wpisie znów kogoś dehumanizowałem (jakie ładne słowo, he, he).
PS. Można tu usunąć konto? NIe chciałbym więcej nabijać wam liczby zarejestrowanych użytkoników. Więcej nie mam zamiaru się tu pojawiać, za to zacznę kupować pieczywo od p. Hejnara. Ku uciesze redaktorów, ze szczególnym uwzględnieniem tego naczelnego.
obiektywny jak tvp;)