DYSKUSJE
Wyniki wyborów parlamentarnych z Krosna i powiatu. PiS wygrało
rydzycus
24.10.2023 18:49

I ta najgłupsza opozycja skopała niemyte zady bogobojnym, pisiackim złodziejom że aż poormowski kapuś spazmów dostaje:) I bredzi coś o rowie kaczapa:) ale tępa radiomaryjna biomasa tak ma:)

rydzycus
Konto zablokowane
jurex
24.10.2023 14:08

Najgłupszą totalną opozycję żeśmy już mieli. I żadna inna jej nie dorówna. "Gdyby natura chciała...to sama by zrobiła kanał na Mierzei wiślanej". Szkoda tylko że natura nie zrobiła se...kanału Sueskiego. To jest przedstawicielka tej "mądrej totalnej opozycji" wycofana ze wstydem przed wyborami prezydenckimi. Takich mądryjaszy ma totalna łopozycja. Forumowe trolle takich tłumoków kochają i popierają.

jurex
Konto zablokowane
Gafa
22.10.2023 19:22

17 partii jest w sejmie, wprowadziło 5 komitetów wyborczych... tyle wiem, ale ile mandatów w Zjednoczonej Prawicy ma PiS ?, Suwerenna Polska?, Kukiz 15, Demokraci Bielana? i inni ???? Tak tylko pytam... moze ktoś wie i odpowie

Gafa
na forum od listopada 2017
yardani
22.10.2023 12:05

Teraz pan prezydent PiS będzie przedłużał powołanie rządu większościowego po to aby ludzie PiS pozacierali ślady swojej przestępczej działalności, a dodatkowo ta jego gra na czas ma dać szansę służbom na znalezienie haków na nowych posłów i ich rodziny by złożyć im propozycje nie do odrzucenia w postaci przejścia do klubu parlamentarnego PiS. PiS tak działa więc mogą być niespodzianki.

yardani
na forum od lipca 2023
kreator
22.10.2023 11:40

Ja bym tak szampanów jeszcze ochoczo nie otwierał i nie świętował bo jeszcze jest za wcześnie. Poczekajmy do momentu kiedy PO stworzy rząd i zacznie rządzić wtedy zobaczymy co z tego wyniknie. Na ten moment są trzy partie które chca tworzyc rząd ale czy im sie to uda? Mam nadzieję że tak ale znając naszą narodową skłonność do merytorycznych dyskusji to może byc ciężko. Przeglądając czeluście internetu mozna natknąć się na wiele informacji które wcale nie napawają optymizmem odnośnie przyszłości naszego kraju. Jedną z takich informacji jest próba centalizacji przez Brukselę niektórych obszarów takich jak polityka zagraniczna i armia unijna cyt.

"W obecnym kształcie UE nie może budować unijnej armii i polityki zagranicznej w Brukseli, gdy państwa członkowskie, takie jak Polska, mają prawo weta. Bruksela chce scentralizować kontrolę nad tymi ważnymi obszarami i od razu odebrać ją państwom członkowskim."

Co to oznacza dla naszego kraju? Ograniczenie suwerenności ? Może tyle i aż tyle i dodatkowo to że wszystkie zakłady zbrojeniowe będą rozlokowane tam gdzie chce Bruksela i my bedziemy kupować uzbrojenie tam gdzie nam sie wskaże. Osobiście nie lubię jak ktoś wskazuje mi co mam robić i strasznie mnie to irytuje . Ale może sie mylę i chciałbym sie mylić że moja interpretacja jest błędna. Bo w przeciwnym razie czekaja nas wesołe czasy.

Pozdrawiam

kreator
rydzycus
21.10.2023 09:05

Rządził nami stary, przestraszony nieudacznik. Całą jego małą postać było widać w kolejce do głosowania w wyborach, nagle musiał stanąć wśród ludzi, bez ochrony i jeszcze nikt nie ustawiał wszystkiego pod jego wymagania. Taki właśnie bezjajeczny starzec urządzał nam życie przez osiem lat.Ludzie, sprzedaliście się za 500+ i 13tą emeryturę. Wstyd! Zdrajcy i sprzedawczyki!

rydzycus
Konto zablokowane
reaktywator
21.10.2023 07:09

Godne siebie towarizstwo -

"Z nieoficjalnych informacji portalu wirtualnemedia.pl wynika, że planowane jest postawienie Telewizji Polskiej i Polskiego Radia w stan likwidacji i powołanie zarządów komisarycznych. Na szefa TVP typowany jest Janusz Daszczyński, który w 2016 r. został usunięty z prezesury TVP, a na jego miejsce wybrany Jacek Kurski.

By zmiany przebiegły szybko i sprawnie, nowy Sejm na jednym z pierwszych posiedzeń powinien podjąć uchwałę (ustawę może zawetować prezydent) o unieważnieniu wyboru członków Rady Mediów Narodowych, która obsadzona jest w większości przez przedstawicieli Prawa i Sprawiedliwości (Krzysztof Czabański, Piotr Babinetz, Joanna Lichocka) i podporządkowana obecnemu rządowi.

Zobacz też: Dziesięć grzechów głównych TVP. Tak manipulują media rządowe. "Opluwanie, wyzywanie i poniżanie"

plejada.pl/newsy/donald-tusk-moze-miec-problem-z-p(...)

reaktywator
reaktywator
19.10.2023 19:46

Może to i szczęście w nieszczęściu, że babinetz tu startował - "Karina Bosak broni pomysłu Ordo Iuris, by hotele wynajmowały pokoje tylko małżeństwom...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30320037,(...)

reaktywator
salvator_mundi
19.10.2023 19:12

Na wsi bez zmian. Przed wojną a i wcześniej kościół gnębił mieszkańców wsi niemiłosiernie, a i tak popierali kościół. Teraz episkopat wydał wademekum wyborcze jednoznacznie nakazującego głosować na PiSS i wieś zagłosowała, pomimo otrzymanych od PiSS batów. Wiara czyni cuda, a rozum idzie w odstawkę. W dalszym ciągu kościół rządzi. Najwyższa pora egzekwować Konkordat, nieustająco łamany przez kler we współpracy z rządzącymi.

salvator_mundi
na forum od września 2021
bozy_dar
19.10.2023 17:44

Wygląda na to że będziemy mieć najgłupszą opozycję w całej historii Rzeczpospolitej.

bozy_dar
/24
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA