DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Wyniki wyborów parlamentarnych z Krosna i powiatu. PiS wygrało

Ja bym tak szampanów jeszcze ochoczo nie otwierał i nie świętował bo jeszcze jest za wcześnie. Poczekajmy do momentu kiedy PO stworzy rząd i zacznie rządzić wtedy zobaczymy co z tego wyniknie. Na ten moment są trzy partie które chca tworzyc rząd ale czy im sie to uda? Mam nadzieję że tak ale znając naszą narodową skłonność do merytorycznych dyskusji to może byc ciężko. Przeglądając czeluście internetu mozna natknąć się na wiele informacji które wcale nie napawają optymizmem odnośnie przyszłości naszego kraju. Jedną z takich informacji jest próba centalizacji przez Brukselę niektórych obszarów takich jak polityka zagraniczna i armia unijna cyt.

"W obecnym kształcie UE nie może budować unijnej armii i polityki zagranicznej w Brukseli, gdy państwa członkowskie, takie jak Polska, mają prawo weta. Bruksela chce scentralizować kontrolę nad tymi ważnymi obszarami i od razu odebrać ją państwom członkowskim."

Co to oznacza dla naszego kraju? Ograniczenie suwerenności ? Może tyle i aż tyle i dodatkowo to że wszystkie zakłady zbrojeniowe będą rozlokowane tam gdzie chce Bruksela i my bedziemy kupować uzbrojenie tam gdzie nam sie wskaże. Osobiście nie lubię jak ktoś wskazuje mi co mam robić i strasznie mnie to irytuje . Ale może sie mylę i chciałbym sie mylić że moja interpretacja jest błędna. Bo w przeciwnym razie czekaja nas wesołe czasy.

Pozdrawiam

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA