Około godz. 15-tej tego dnia można się było zarejestrować praktycznie bez kolejki. Nie wiem jaki "mechanizm" powstania takiej kolejki zadziałał, ale nie wykluczyłbym takiego, że "nam się należy więc na wszelki wypadek, żeby nikt mnie nieubiegł, wstanę o 4-tej i będę pierwszy".
To wina NFZ! Narzuca durne limity, kiedy lekarze sami mówią, podobnie jak fizykoterapeuci, że można byłoby przyjąć drugie tyle pacjentów, tylko wszystko ogranicza NFZ limitami. Dobrze, że Kaczyński że świtą mają wszystko na cito i mogą się leczyć u najlepszych specjalistów bez kolejek, nie obchodzą ich rejestrację, kolejki, czas oczekiwania na pomoc specjalistów. Mamy dobrą zmianę przecież!, kilka, kilkanaście lat temu było o niebo lepiej, a teraz z naszych składek utrzymujemy rzesze gryzipiórków w pęczniejącym NFZ, a na leczenie społeczeństwa nie dają kasy. A poza tym...okuliści są też w innych placówkach na terenie Krosna: specmed, szpital i inne nzozy, to dlaczego tam nie idą się rejestrować? Niedzielski mówi, że jest tak cudownie..niech NFZ nie straszy, tylko wreszcie zacznie logicznie mysleć i pomoże chorym, którzy płacą co miesiąc niemałe składki na jego utrzymanie.. odchudzić biurokrację na rzecz zatrudnienia większej ilości specjalistów..
Skandal, winni tego stanu rzeczy mają się bardzo dobrze. Rząd się zawsze wyzywa i wyleczy, a hołocie, guano
Przygłupy popierające PiS, niech idą prywatnie za pincetplusa albo czternastkę
Dla sprostowania: moi drodzy kolejka liczyła ok.200 osób stałam w kolejce w tej kolejce, a nie mam mało lat, rejestracja jest raz na pół roku i taka ilość osób, bo do tej akurat pani doktor okulisty. pProponowano kolejkę od strony wejścia do fary, ale ludzie obawiali się zmiany kolejki i co za tym idzie... trochę zawirowania. W środku jest mało miejsca i dlatego ta kolejka tak wygladała, w innych przychodniach też czasami są kolejeczki, ale to się rozbija na piętra.
Pozdrawiam wszystkich pesymistów. Jeśli chodzi o pogotowie to przyjeżdżało do osób naprawdę starszych, którzy mieli wiele dolegliwości, można było sobie usiąść w środku i przeczekać.
Pozdrawiam dyskutujacych
Za taka obsługę ludzie powinni zaprzestac placenia ZUS kase biorą a potem trzeba zebrać żeby człowieka łaskawie leczyli.
@gotman, chyba nie tak szybko, jak na razie to chyba tylko prezydent z premierem cós takiego mają - „Mamy z premierem taką łączność specjalną, która nam pozwala rozmawiać niezależnie od od tego, w jakiej odległości od siebie jesteśmy”- powiedział prezydent Duda.
No i powoli wraca stary dobry PRL... Jeszcze tylko kartki i bony wprowadzą i legitymacje partyjne PZPR-PiS żeby dostać lepszą robotę... a nie to drugie już jest! To się nazywa syndrom tłustych kotów czy jakoś tak.
Nierząd kaczapa modli się za Polaków. Ma w planach zamówienie jeszcze rytuału religijnego. Po co komu jakiś okulista?