Szanowni Włodarze! Zatrzymajcie tę fatalną i kompletnie niezrozumiałą inwestycję. Jeżdzę tamtędy 4 razy dziennie od kilunastu lat. Nigdy nie było żadnych korków, ani niewygodnych sytuacji. Ruch w tym miejscu jest płynny, czasami tylko przy wyjeździe ze Stapińskiego trzeba chwilę poczekać, ale to nic wielkiego w porównaniu z innymi miejscami w Krośnie. Światła w tym miejscu to zmarnowanie pieniędzy podatników i tworzenie kłopotów dla kierowców.
Nie wiedziałem, że klitka w bloku to apartament. Blokowisko jak każde inne w tym naszym grajdole, a nie żadne aparatmentowce.
Sygnalizacja świetlna w tym miejscu to poroniony pomysł. Tylko zrobienie ronda usprawni w tym miejscu ruch. Proszę posłuchać opinii kierowców, a nie oszołomów. Może redaktor naczelny K24 zgłosi pomysł zaniechania świateł? Skoro udało mu się zablokować budowę kościoła na ul. Żwirki i Wigury, to może uda się z budową ronda?
Rondo idealnie rozwiązałoby tam problem, miejsca na jego powstanie jest sporo. A światła zakorkują tę część miasta jeszcze bardziej w godzinach szczytu. Oby 800 tys. nie poszło na marne, a za jakiś czas kolejne środki na budowę ronda.
W większości miejsc skrzyżowań stawiają ronda, a tu kto taki mądry i wymyślił światła? Rondo znacznie lepiej by rozwiązało sprawę niż światła blokujące przepływ samochodów. Beznadziejny pomysł z tymi światłami.
a to niemozna bylo przy pozwoleniu na budowe wymusic na budujacym te 800tys a nie z pieniedzy podatnikow
Właśnie się dowiedziałem, że całe dzieciństwo mieszkałem w apartementowcu, w dodatku w centrum Krosna. 50-80 m2 to nie apartament, tylko zwykłe mieszkanie mniejsze lub większe. Garaż podziemny nie czyni z mieszkania 34 m2 apartamentem.
No wyjechać z tego blokowiska to na pewno im będzie przyjemnie... Korek będzie od Wojciecha w dół, a co kawałek pojadą do przodu to z Korczyny albo szpitala ktoś dojedzie i nie wyjadą w życiu z tamtąd...
Wspaniale. To usprawni ruch i zakorkowaną ulice Niepodległości.
Miasta 15-minutowe i utrudnianie życia kierowcom .Poszperajcie....nasi zarządcy z ratusza wzieli kase na wdrażanie eko-terroryzmu w naszym miescie. Mnożenie świateł, przejsc dla pieszych, platnych miejsc parkingowych. Wszystko po to aby odechcialo nam sie wsiadac do auta wiec TAK... oni chca zeby tam byly korki ktorych do tej pory nie bylo.