No i kultowo... Jak dbacie tak macie. Bałagan w papierach we wszystkich urzędach bez wyjątku... ale tym razem może to i lepiej.. Przeważnie każdy krośnianin ma telefon a samolotu nie... coś dobrego stało się choć raz przez niekompetencję biurokratów. BRAWO WY!!!
W Krościenku Wyżnym podobna sytuacja. Play chce wybudować maszt 42 m obok domów. O wszczętym w środę postępowaniu o pozwolenie na budowę poinformował 3 właścicieli działek sąsiednich. Pozostałych mieszkańców skrycie pomija. Dzisiaj uzyskałem wszystkie dostępne projekty i przekazałem Wójtowi Gminy Krościenko Wyżne. Mam nadzieję, że budowa masztu nie będzie tajemnicą, o której mieszkańcy dowiedzą się po fakcie jak w Krośnie.
Jeśli chodzi o lotnisko to służy garstce zapaleńców. Dziwie się natomiast że mieszkańcy nie wiedzieli o tym. Operator musiał kupić lub wydzierżawić działkę, podłączyć prąd, wreszcie złożyć stertę papierów do odpowiednich urzędów. Nikt nie interesował się co się dzieje na działce obok? Nie mogę w to jakoś uwierzyć.
I tak to się żyje w tej Polsce, nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, 30 metrowy maszt buduje się przy lotnisku które o niczym nie wie - a jednak ktoś pozwolenie wydał - jaja jak berety.
Według prawa, mieszkańcy nie zostali poinformowani , a kto wydał pozwolenie na postawienie masztu, może Putin ..... ???