W takich momentach doceniam decyzję o instalacji pompy ciepła w moim domu... Pompa pozwala mi uniezależnić się od wzrostów cen paliw, ponieważ wykorzystuje energię z otoczenia do ogrzewania domu. Polecam poczytać tutaj: www.ecocomfort.pl/pompa-ciepla-wady-i-zalety/ Co więcej, jest to rozwiązanie ekologiczne, które pozwala na znaczne obniżenie rachunków za ogrzewanie.
Niech będzie mega drogo i żeby czynsze były po 2 tysiące, ja tam lubie chaos , chcę w końcu zobaczyć cebulaczków-tchórzy na ulicach , bo ostrzy są tylko w internecie.
Oj tam, oj tam. Włączcie tvpis, gdzie jest obraz dobrobytu, którego wszyscy nam zazdroszczą, wtedy będziecie mieć lepsze samopoczucie.To, że będzie mniej kasy w portfelu? I będziecie marznąć w zimie? Cóż, to zapewne wina Tuska... Ale będzie jedyne słuszne radyjo dla nieudaczników, pasożytów i durni kupionych za własne pieniądze.
Chwała bogu że " żońdzi" pis:) dzięki temu ta katobolszewicka zbieranina wyląduje kiedyś na śmietniku a funkcyjni aparatczycy w pierdlu.
Obecnie w całej Europie jest drożyzna, szkoda że nie widzą tego zwolennicy poprzedniej władzy. Teraz najbardziej płaczą ci którzy płacili pracownikom 5-kę/godz. Chwała Panu Bogu że rządzi PiS, a nie te Tusowskie pieski na niemieckim pasku.
Wole taką podwyżkę o 70zł, niż w domach jednorodzinnych kilkukrotną:) pozdrawiam nadal zafascynowanych swoim domkiem:)
Minister stwierdza -"Wspólnoty i społdzielnie będa mogly podnieśc opłaty o 40%. CALA TA PODWYZKA BĘDZIE ZWROCONA PRZEZ GMINĘ! Ktoś tu kłamie?
Jeszcze dołożę remont dachun 35000, wymiana stolarki 25000, ocieplenie domu 40000, wymiana kotła 15000. to ile ten fundusz remontowy powinien wynosić.
Dom wybudowany za cenę zdrowia i wyżeczeń. Koszt opału przy dzisiejszych cenach 5 ton węgla 15000, energia 2500, gaz 1500, ścieki 1600, śmieci 1080, a własna praca przy ogrzewaniu, a fundusz remontowy. Tak licząc bez kosztów własnych i remontów wychodzi lekko 1800 złotych na miesiąc.
Odnawialne źródła energii, takie jak fotowoltaika czy pompy ciepła, pozwalają na znaczne obniżenie rachunków za energię, a także przyczyniają się do ochrony środowiska. Cieszę się, że postawiłem na OZE w moim domu... jak ktoś nie wierzy to podsyłam artykuł: www.ecocomfort.pl/energia-odnawialna-chwilowa-moda(...)/ Choć początkowy koszt instalacji może być wyższy, to w dłuższej perspektywie inwestycja ta zwraca się poprzez niższe koszty eksploatacji.