DYSKUSJE
Od 1 lipca zapłacimy więcej za śmieci. "Bo wzrastają koszty"
centurion
30.05.2022 16:00

Jednak wyborcy Jarozbawa to durna tępa masa sprzedajaca przyszłość swoich dzieci za marne grosze.

centurion
na forum od listopada 2017
viserion
30.05.2022 14:26

Wybraliście to macie ,durne pisopachołki:) wcale mi was nie żal. Wasza głupota i prostota znana i wyśmiewana jest w całej Polsce. Nie darmo Podkarpacie zwane jest ostoją pisu. Sprzedaliście się za parę groszy to teraz morda w kubeł i płacić pajace...

viserion
Konto zablokowane
shadow1965
30.05.2022 07:14

viserion

To Ty jesteś biedny bo tu nie chodzi o 4 pln za śmieci tylko o ogół podwyżek. To Ty nie chlej tylko otwórz oczy i zobacz, że wszystko idzie do góry od paliwa poprzez czynsze, jedzenie, prąd i gaz a skończywszy na usługach... w sumie nie chodzi o 4 złote za śmieci ale o 400 pln miesięcznie na życie na jednego mieszkańca to nie Warszawa czy Kraków gdzie dochody są wysokie. To Galicja i większość pracuje za minimalne wynagrodzenie a ceny w sklepach nawet tych najtańszych takich jak Lidl czy Biedronka są takie same w Krośnie jak i w Gdańsku czy Wrocławiu gdzie dochody są kilka razy większe. Inflacja idzie w górę z dnia na dzień ciekawe czy kiedy Ty - jeśli nic się nie zmieni - będziesz tym "biednym viserionem" co to zobaczył 4 złote a 400 złotych to już nie.

Dobra rada: Zanim coś napiszesz pomyśl dwa razy zanim zatwierdzisz.

shadow1965
na forum od listopada 2018
Dewast
29.05.2022 23:39

No proszę, jak Proputinowscy Opozycjoniści, głosuja za podwyżką, to nikomu z młodych i wykastrowanych Patoopozycyjnych Ojkofobów to nie przeszkadza, nawet Visarionowicz sie cieszy, że mu pozwolono więcej zapłacić, by chociaż przez chwilę POczuć się jak mieszkaniec WarszaFy rządzonej przez fekaliarza którego POdziwia i śni, na mokro o nim nocami.. Ot i bandaa klakierów z pod czerwonego sztandaru.

Nawet @reaktywator, dopisał odpowiednią teorię, by łatwiej mu było przełknąć tę podwyżkę.

Wiesz @reaktywator jak się te bzdury co wypisujesz nazywają? Racjonalizowanie, poszukaj sobie o co chodzi, powinieneś dać radę.

Dewast
shadow1965
29.05.2022 22:00

nunusia2010

Moja sfrustrowana przedmówczyni nie zdaje sobie sprawy że takie getto dla ubogich już powstaje w Krośnie koło wysypiska śmieci kontenerowe osiedle. Logika? Ciekawe czy jak Ci wyłączą prąd bo Cię nie będzie stać to te swoje logiczne wywody będziesz pisać po mórach? Ocknij się, obudź się, rozejrzyj... wszystko idzie w górę nie tylko śmieci. Energia, żywność. paliwo, usługi no po prostu wszystko. Ekologia??? Może pomyślę coś jak moje podstawowe potrzeby będą na możliwym poziomie bo raczej wypłaty nie idą tak w górę jak koszt utrzymania. Umiar??? Gdzie jest umiar we wszystkich podwyżkach jak ja mogę mieć umiar jak rząd go nie ma??? Frustracja - to dobre określenie. Myślę, że przy takiej inflacji to chyba każdy jest sfrustrowany. Przemyśl to jeszcze raz. Do kiedy będzie Cię stać na życie jeśli inflacja będzie wzrastać w takim tępie jak obecnie a wypłaty nie? Może za jakieś 2 czy 3 lata razem zamieszkamy w kontenerze na wysypisku?

Z dedykacją dla Ciebie:

www.youtube.com/watch?v=woaO5FgWh0Y

shadow1965
nunusia2010
29.05.2022 19:42

do shadow 1965

Przelewasz swoje frustracje , logika podwyżka opłaty na smieci i III Rzesza, jakośc powietrza i spalarnia? bełkot, zero sensu , zmień coś , rusz się, pewnie siedzisz i klepiesz w klawiature, jaka była w osttnim roku twoja inicjatywa by coś zmieć, co dałej od siebie, podaj jakieś twoje zachowania ekologiczne poza marudzeniem i porównywanie do III Rzeszy. Znaj umiar gosciu do zyją co pamiętają III Rzesze.

nunusia2010
shadow1965
29.05.2022 18:49

literówka w tekście poniżej

"eugenikę" a nie "eudenikę"

sorry za błąd

shadow1965
shadow1965
29.05.2022 18:43

wed

"Jeżeli coś kosztuje X, a inflacja wynosi 20% to logiczne, że należy oczekiwać podwyżki o 20%. Nad czym tu dyskutować ?"

A jak rewaloryzacja rent i emerytur wynosi 7% a podwyżki 20% to z czego ma rencista czy emeryt żyć? Może jak za pana Adolfa H załóżmy getta i obozy koncentracyjne dla biedoty? To taki pomysł na następną debatę Rady Miasta. Przypomnę, że najniższa renta "na rękę" to 913,49 PLN. W sam raz na getto w dzisiejszych czasach. Robi się ciekawie bo już przed wojną za NSDAP Niemcy stosowali eudenikę czyli najsłabsi i nie produktywni muszą umrzeć żeby przetrwały najsilniejsze i produktywne jednostki... czyżby nasz rząd i włodarze miasta zaczęli brać przykład z historii Wielkich Niemiec, III Rzeszy, NSDAP, Pana Adolfa H a propagandę zapożyczyli od Pana Gebbelsa J?... Fajny "prezent" zafundowaliście w czasie galopującej inflacji najuboższej części społeczeństwa!!!

shadow1965
kurnachata
29.05.2022 18:24

Poltyka śledzctwa śmieciowego nie mieści się w prawie konsumpcyjnym. Na przykład ja dziennie jem tylko kawałek chleba a butelki po piwie wynosze na wymiane zwrotne. Następnie sąsiad lubi dobrze zjeść za dwoje z jednorazowych opakowań. Więc jest to polityka niemiarodajna i nielogiczna.

kurnachata
wed
29.05.2022 16:48

Osobiście też mi przeszkadza podwyżka ale po co dorabiać jakieś spiskowe teorie do zwykłej podwyżki ? Jeżeli coś kosztuje X, a inflacja wynosi 20% to logiczne, że należy oczekiwać podwyżki o 20%. Nad czym tu dyskutować ?

wed
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA