Pielęgniarki i położne zarabiają średnio 6 453 zł. Na rękę otrzymują około 70% z tych sum.
Czyli ok 4 tyś na rękę zarabia pielęgniarka. Na kasie w Biedronce z dodatkowymi godzinami zarobisz 3,5 tys ....Chory kraj!
Co to jest 4 tys na osobę która zajmuje się zdrowiem i życiem ludzi ??? Przy inflacji i obecnych cenach to 4 tys to nie jest żadna rewelacja.... Teraz żeby jakoś się utrzymać to trzeba minimum 3 tys zarabiać, jesli ktoś obecnie zarabia 2,5 tys to jest to niestety biedne wynagrodzenie jak 15 lat temu 1500 zł.
Niech Pan dyrektor poda kwoty netto jakie na rękę dostaje pielęgniarka. Niech pan dyrektor poda ile jest jej zabierane z wypłaty! Bo chyba nie każdy wie!!!
Niech pan dyrektor opowie o tym że nie ma kto pracować i wręcz pielęgniarki są naciskane zeby pracowały ponad normę. Niech pan dyrektor opowie jak to pielęgniarki za dodatkowe dyżury miały mieć płacone extra a teraz się okazuje ze nie ma kasy!!!!!! i w zamian pan dyrektor proponuje odsiadki!!!!!!
To jest skandal!!!!!
Skoro "Ruch Wolnych Ludzi - Krosno" prosił o podanie zarobków lekarzy i pieleęgniarek to dlaczego podano tylko najwyzsze zarobki a nie ma tu zarobków lekarza i pielęgniarki którzy na umowie o pracę (pełny etat) zarobili najmniej za ubiegły rok i jaka była najniżasza płaca miesięczna. Wtedy mielibyśmy obiektywny obraz zarobków medyków w krośnieńskim szpitalu. A tak na marginesie, czy lekarz który pracuje codziennie po 15-20 i jest przemęczony nie stanowi zagrożenia dla pacjenta?
Tusia1001
Kimkolwiek jesteś ja też razem z Tobą jestem niezadowolony... też chcę "za nic nie odpowiadać , chcę mieć immunitet , dostać dodatki za komisję diety darmowe przejazdy itd... szukasz takiej pracy? - Ja też... Jak znajdziesz to daj znać... będziemy się ope... pszać razem za wyrombaną w kosmos kasę... dostaniemy diety i będziemy pić w pracy.
Czepiacie się zarobków lekarzy czy pielęgniarek , może podyskutujemy ile zarabia poseł , który za nic nie odpowiada , chroni go immunitek , dostaje dodatki za komisję diety darmowe przejazdy itd
Zgadzam się z tym, o czym pisze "pawelkojot". Wysokie dodatki za leczenie pacjentów covidowych na pewno dotyczą niewielkiej grupy. Skoro został poruszony temat opieki zdrowotnej w szpitalu, zwrócę się z prośbą do lekarzy i pielegniarek. Proszę, bądzcie bardziej empatyczni dla pacjentów. Oni Was potrzebują i liczą na Was, chcą usłyszeć choć jedno miłe słowo, które w ich chorobie jest jak miód na serce. Postawcie się czasem na miejscy pacjentów. Wiem, że jest wielu fajnych lekarzy, pielegniarek rownież, ale opinię ,tak jak to napisał "pawelkojot" psuje ta reszta. Zgadzam się również z tym, że lekarze powinni zarabiać godnie. Godnie jak na polskie warunki.
Na covid narażeni są wszyscy. Ekspedientka w sklepie, pasażer na przystanku, klient apteki po prostu każdy. Lekarze robią test na "dzień dobry" na SOR i wiedzą kto jest zakażony a kto nie i mogą zachować szczególną ostrożność. A co ma powiedzieć "pani z warzywniaka"? ją covid ominie jak niektórzy przechodzą go bezobjawowo i zakażają? Jak lekarze i pielęgniarki mają te dodatki choć wykonują testy i są świadomi, mają o wiele większe zabespieczenie przed zachorowaniem to co ma powiedzieć zwykły obywatel np. w środkach transportu, pracy, w kolejkach? Też powinien dostać dodatek covidowy... co to znowu za uprzywilejowana kasta??? Taki zawód sobie wybrali są niby "z powołania" a ilu ludzi umiera z braku dostępu do lekarzy??? Teraz znowu nam podnieśli opłaty za kasę chorych. Chory to jest ten system co do tego dopuścił.
A podobno zamykają z braku pieniędzy punkt pobran wymazów na covìd w szpitalu, pandemia mineła?
Więc trzeba sobie zadać jedno podstawowe pytanie: po co zamykać oddziały covidowy ?:)
Słownie: pięćset pięćdziesiąt tysięcy złotych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O jakim wynagrodzeniu tutaj mówimy za dobrą pracę?Na mózg widzę wielu upadlo.Pandemio trwaj!!Domy się stawiają, auta się kupują,kamienice się wykupoują,działki się wykupują.Na każdym rogu przychodnia , rehabilitacja na NFZ i prywatne.Wszystkie pełne.Więc kto tu leczy pytam się? A kto ludzi leczył 20-25 lat temu jak nie było ani jednej takiej przychodni ani rehabilitacji jak teraz na każdym rogu?Leczyli ci lekarze co jeździli polonezem zamiast zachodnim Audi, Mercedesem czy Toyotą czy jakimś tam Infinity?Oni leczyli czy ludzie sami w domach się leczyli? A może leczą teraz tylko własną kieszeń? 550 000,00 zl!!!!!! Pandemio trwaj!!!!