Brawo drogówka! Proszę się nie przejmować falą hejtu forumowych gówniarzy. To zwykła małostkowość i robienie wideł z igły. Czyjeś widzą pod lasem, swego nie widzą pod nosem. Niektórzy... gdyby mogli ukamienowaliby pod byle powodem policjantów pilnujących porządku. Trzeba jechać przepisowo, to policja nie będzie miała powodów do interwencji. Gwoli ścisłości; nigdy nie byłem policjantem, ani ormowcem jakiego robi ze mnie dyżurujący na forum troll - zły człowiek.
....tak, już sobie wyobrażam jak "nieoznakowani" polują na pirata drogowego i nagrywają, aby go ukarać, jak łamie przepisy ruchu drogowego... i na pewno wtedy też nie przekraczają dozwolonej prędkości tak ? Co Wy ludzie piszecie? Zasady ruchu drogowego nie są dokładnie sprecyzowane co do radiowozów nieoznakowanych, ponieważ jakim cudem policjant ma nagrywać łamanie przepisów, jeśli łamanie przepisów nigdy nie odbywa się zgodnie z zasadami ruchu drogowego:)?
To by nigdy nie złapali pirata. A włączając sygnalizację negowali by swoje istnienie. Więc jeśli przejechał na czerwonym, zachowując wszelakie środki ostrożności to tyle, po temacie. Inaczej by nie przejachał, jakby stwarzał zagrożenie.
Miałem taką sytuację z nie oznakowanym BMW. Skrzyżowanie koło Leroy'a, dojeżdżam od strony Miejsca Piastowego, na skrzyżowaniu pusto, na lewym pasie nieoznakowane BMW, ja podjechałem prawym pasem powiedzmy swoim "sportowym" autem (z daleka już wiedziałem że to policja). Zauważyłem że policjant pasażer daje do zrozumienia koledze ka kierownicą że podjechało szybsze auto i tuż przed zielonym światłem kierowca BMW spojżał na mnie takim wzrokiem że wiedziałem co zaraz się wydarzy. Zapala się zielone światło BMW staruje jak z procy przekraczając prędkość już za skrzyżowaniem a ja pomalutku ruszyłem zgodnie z przepisami. Taka oto prowokacja ze strony policjantów, bardzo nie ładne zachowanie.
Na spokojnie obejrzałem oba filmiki i jeżeli sygnały dźwiękowe włączają się jednocześnie z błyskowymi to jednak były włączone przed skrzyżowaniem. Na filmiku policji już je słychać, a widać jeszcze strzałkę i przejście dla pieszych. I to są fakty bezstronne, zresztą pojazd wyjeżdżający ze Składowej czekał aż policja przejedzie, czyli ustąpił pierwszeństwa pojazdowi uprzywilejowanemu.
Ps. No i " struże" nawet nie "zachaczyli" wysepki.
Przestańcie ujadac! Gdyby gonili za waszym autkiem, które zwinąl złodziej - mielibyście inny punkt widzenia. Policja ma być skuteczna, stąd te przywileje!
Skoro już policjantom udało się natrafić na ten profil YouTube, to polecam przejrzeć wszystkie filmiki. Kochany bandyta z kamerką, udostępnia filmy, których autorzy jadą często na pustej autostradzie uporczywie lewym pasem i twiedzi, że jest to w pełni legalne. Co więcej , udostępnia filmiki również osób które celowo prowokują jakieś wydarzenia, chociażby kanał "smok wawelski" który celowo chciał ścigać się spod świateł z motocylistą i który ostatecznie doprowadził celowo do kolizji z ciężarówką, przyhamowujac jej w momencie gdy wróciła na prawy pas. Gość czasem robi dobrą robotę i to mu trzeba przyznać, ale nie można tez odjąć sytuacji w których robi jeszcze większą patologie niż sami poganiacze autostradowi.
Powinni sygnalizację włączyć przed skrzyżowaniem.
Spróbujcie wytłumaczyć policji, że jechaliście za szybko i dużo przed terenem zabudowanym, zdjęliście nogę z gazu, ale auto wytraca prędkość z opóźnieniem. Przecież by Was wyśmiali.
Nie bronię policji, mogli to lepiej rozegrać, no ale co mieli zrobić? Zatrzymać się na światłach i przeczekać aż VW odjedzie?
Też widzę i słyszę jak @Darmodziej.
Niemniej kuriozalne i pogrążające jest usprawwiedliwianie przejazdu na czerwonym za względu na uwarunkowania techniczne - jeśli nawet to jak sam twierdzi, wiedzą o tym, więc nic nie usprawidliwia wjazdu na czerwonym w związku z "uwarunkowaniami technicznymi"