DYSKUSJE
Ciepła woda na osiedlu Szczepanika płynie już nowymi rurami
mitunie
14.12.2021 12:50

Orlandus jaki "przepływomierz", o czym Ty piszesz? Masz "g...o" a nie przepływowy podgrzewacz najnowszej generacji. Gdybyś miał przepływowy podgrzewacz wody z ZAMKNIĘTĄ KOMORĄ SPALANIA... to problemu by nie było. Miałbyś bezpiecznie i faktycznie nowocześnie. ;))

mitunie
na forum od lutego 2018
kurnachata
14.12.2021 12:17
wyróżnione przez moderatora

Czy taniej wyjdzie na rachunku gaz czy ciepła woda to tego nie wiem, ale nic nie zwróci nerwów, gdy piecyk zaczyna się psuć, zwykle w zimie i w nocy. Później zwykle przyjdzie majster coś pochucha, podmucha i za chwile znów coś nie tak.

kurnachata
na forum od listopada 2017
dziunek451
14.12.2021 12:06

Orlandus , jeśli kominy są drożne to czego chcesz, źle użytkujesz mieszkanie a jaki inzynier instalacji sanitarnych (wentylacji) przeliczył Ci prawidłowy dopływ powietrza przez nawiewniki, masz wykonany bilans powietrza potrzebnego do prawidłowego działania kominów grawitacyjnych??

dziunek451
orlandus
14.12.2021 11:58

Dziunek jaka puszka?? Mam zamontowane na każdym oknie tkz nawiewniki wg zaleceń KSM i co z tego!!! Przepływomierz najnowszej generacji a czujniki szaleją. Pytam co jeszcze ma zrobić. Przed modernizacją tak nie było to chyba coś nie tak

orlandus
dziunek451
14.12.2021 11:40

Orlandus gazowe przepływowe podgrzewacze wody były bezpieczne 30 lat temu, jak miałeś stare okna, drzwi brak podzielników ciepła, brak docieplenia ścian zewnętrznych. Teraz przy oszczędzaniu ciepła w mieszkaniach robi się puszka więc jak prawidłowo mają działać kominy grawitacyjne.

dziunek451
orlandus
14.12.2021 11:13

Podłączenie wody między Krakowska 45 a 43 do tej pory nie zostało w pełni zakończone tzn tam gdzie poprowadzono rury- sadzawka i nikogo to nie interesuje ziemia się zapada . masakra za co oni biorą pieniądze. W zakładzie produkcyjnym było by to nie do pomyślenia.... A do prezesa KSM niech zajmie się rzeczywista liczba mieszkańców którzy mają zapłacić za wyrzucane odpady. Nie raz pisałem że jest to banalnie proste: jeden zgloszony lokator zużyje na miesiąc 3-4 M3 wody na miesiąc a jeżeli lokal zużywa 20 M3 to trzeba to niestety sprawdzić pod kątem opłat za odpady. Sprawa prosta jak j...nie. Tylko pytanie czy jest to w interesie KSM???

orlandus
orlandus
14.12.2021 10:56

Witam do Karola1875 zobaczymy jak Ci policzą tkz nieszczelności zużycia wody bo ja pisząc pisma do tej pory nie dostałem racjonalnej odpowiedzi (woda zimna) Przepływomierze gazowe są w pełni bezpieczne pod warunkiem że przepływ spalin będzie drożny tzn sprawdzany !!!! Dawniej przychodził kominiarz przewalił komin "tkz Baśką i było ok. KSM robił remonty ocieplania podnoszenia kominów ... Gdzie wyliczenia i kto się pod tym podpisywał?? Przez 30 lat nie było takich sytuacji czujniki szaleją. I jeszcze jedno jeżeli jest prowadzona akcja zbierania podpisów to proszę o dwie zmiany bo ja niestety od 8 do 18 pracuje.

orlandus
fazi174
14.12.2021 07:48

"W mieszkaniach, których właściciele nie zgodzili się na dostarczanie ciepłej wody w kranach, na razie nie będą wykonywane żadne prace. Spółdzielnia chce jednak docelowo doprowadzić do likwidacji piecyków. Jednak część kosztów instalacji będą musieli ponieść sami mieszkańcy." Pytam się prezesa SM na jakiej podstawie w późniejszym czasie ludzie mają płacić z własnej kieszeni z podłączenie skoro w części będą one opłacone również z funduszu remontowego budynku, na który to fundusz również płacą również ci mieszkańcy?

fazi174
mikser
14.12.2021 07:09

Tyle lat żyję w Krośnie a o osiedlu "Szczepanika" dowiaduję się pierwaszy raz.... A najlepsze jest to: "część osiedla Tysiącelcia wraz z ulicą Tysiąclecia" nie należy do osiedlaTysiąclecia.... Ktoś tam w tym magistracie zapomniał zrealizować recepty od Drehera???

mikser
karola18743
14.12.2021 06:25

pawglo, po pierwsze jaka demolke ? Byles, widziales ? Rury sa pociagniete schludnie i nie jest zrobiony zaden rozpizdziel, wiec zimnej wody lecialo mi jak mialam junkers niz teraz, puszczam ciepla wode i zaraz leci. Nie zgodziles sie ok twoja wola ale po co sie wypowiadac skoro nie wiesz jak to wyglada...

karola18743
na forum od grudnia 2021
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA