Dziunek nie modernizacja kominów tylko systemów wentylacyjnych (komin możesz sobie zmodernizować u urologa). Ponadto jeżeli jest to takie oczywiste protokoły odbioru projekty niech dadzą to do publicznej wiadomości. Wiem jedno przez 40 lat nie było problemu a po modernizacji czujniki szaleją w całym pionie oczywiście przy zamontowanych nawiewnikach zgodnie z zaleceniami kominiarza wynajętego przez KSM w drodze przetargu.
Orlandus. Jak była modernizacja kominów to musiał być projekt wykonany przez osobę uprawnioną i wykonawca musiał się trzymać projektu a protokół odbioru to kierownik budowy lub inzynier z uprawnieniami do takich rzeczy.
Mitunie mituniep......l wiesz jaki mam przepływomierz g...o wiesz ... Prawda jest taka że nie ma żadnego wglądu do protokołów odebrania systemów wentylacyjnych po modernizacji to do Ciebie Dziunek. Podobno Spółdzielnie nie muszą podawać takich rzeczy do informacji publicznej. Koszt przeglądu łącznie z obliczeniami jednego pionu to około 2 tys złotych. Mnie nie stać na takie luksusy . Mieszkam place czynsz regularnie i chce wymagać bezpieczeństwa w moim lokalu niezależnie czy mam przepływomierz czy podłączona ciepłą wodę
Ci_pa_ty ale ile tu zużywasz wody zimnej na osobę?? Zobacz w gogle bo chyba nie wiesz o czym piszesz.!!! Wiesz ile to jest 1 M3 wody litrów.
Orlandus ty to się chyba nie myjesz - 3-4 m3 wody na miesiąc na osobę to jakiś żart
do Karoli przeczytaj co ja napisałem. DOKŁADNIE (czy tu juz nikt nie potrafi czytać ze zrozumieniem) to juz jest koniec tego miasta
wiele kłutni i dyskusji. Czy ktoś maże mi napisać ile jego rachunek wzrósł lub zmalał po podłączeniu się. to będzie jasna sytuacja, a nie pieprzenie o pierdołach
Panie Kielar, prezes KSM. Jeszcze trochę za wcześnie prężyć pierś i czekać na MEDAL. Otóż blok nr 7 przy Magurów ma poblemy z ogrzewaniem, po zmianie dostawcy ciepła. Nie wypełniona całkowicie sieć wodą powoduje ciągłe przewy w grzaniu kaloryferów, a szczególnie pionów które ogrzewają łazienki. Ciepłownicy ciągle próbują coś z tym zrobić, ale bez efektu. Piony na 4 tym piętrze nie mają odpowietrzeń i co rusz to problem. Pisałem e-maila do pana w tej sprawie, ale pozostało to bez echa. Proszę zainteresować się bliżej tą sprawą.
Mieszkam na Magurów 5. Prawda jest nieco inna niż przedstawiona w tym artykule. Otóż mieszkańcy bloku za własne ciężko zarobione pieniądze założyli sobie centralne ogrzewanie na gaz. Nikt nam nie zaproponował zwrotu środków poniesionych na zamontowanie C.O., za projekty itd. Podejrzewam, że w skali całego bloku zwrot środków musiałby wynieść kilkaset tysięcy złotych... Gdybyśmy się zgodzili na przyłączenie do miejskiej sieci ciepłowniczej to wyrzucilibyśmy nasze pieniądze w błoto. A tak to każdy grzeje ile chce i płaci tyle ile sam zużyje. Pozdrawiam.
Orlandus, system wentylacji to twoim zdaniem nie są kominy wentylacyjne hahaha.