DYSKUSJE
"Sytuacja jest dość trudna". Szpital kontra czwarta fala epidemii
mbu123
24.11.2021 21:39

Właśnie szwagierka walczy z zakrzepicą i się oczywiście szczepiła , bierze drugą serię zastrzyków. Jak tak dalej pójdzie to szpitale covidowe trzeba będzie przekształcać w po szczepienenne

mbu123
na forum od listopada 2017
jan_moszcz
24.11.2021 18:57

Jak to leciało? szczepimy się i już ostatnia prosta?

jan_moszcz
na forum od lipca 2021
negarsanel
24.11.2021 16:41

Uczmy się kochać antyszczepionkowych płaskoziemców. Oni tak szybko odchodzą... Ostatnio, po kilkuset dziennie. A będzie ich jeszcze więcej. A jak się oni, w szpitalu, dopraszają by ich zaszczepić, kiedy złapali wirusa i jest już za późno na szczepionkę. Jak ci foliarze, z trudem łapiąc oddech, błagają o jakieś leki, które wirusa zwalczą, a które nie istnieją... A potem, leżąc już pod respiratorem, w ciszy odchodzą do stwórcy. Niech im ziemia lekką będzie.

negarsanel
nyania
24.11.2021 10:40
wyróżnione przez moderatora

Te decyzje są jakieś nieprzemyślane, bo gdzie się będą leczyć pacjenci gastrologii, pulmonologii itd. na dodatek przecież takie oddziały winny być wyizolowane od innych, tak jak jest w szpitalach zakaźnych. A przecież naprzeciwko gastrologii na tym samym piętrze jest kardiologia, to ją też zamkną, czy wszyscy pacjenci z tego oddziału zarażą się covidem. Czy ktoś nad tymi decyzjami w ogóle panuje i wie co robi? Gdzie jest Sanepid i epidemiolodzy, że na takie decyzje przyzwalają.

nyania
goatman
24.11.2021 09:53

Niestety mamy takie czasy, że rację ma nie ten co ma wiedzę, tylko ten co najgłośniej krzyczy. Gdyby nie silna grupa domorosłych filozofów nauk medycznych (patrz: ludzie komentujący ten artykuł na Facebook, oni naprawdę tak serio), już dawno mielibyśmy spokój z tą zarazą. Od samego początku chodzi tylko o niezawalenie, już słabego, systemu opieki zdrowotnej. A tak to proszę bardzo, nasz szpital lata moment będzie niewydolny. Mam nadzieję że ci krzykacze będą z siebie dumni gdy nagle będą potrzebować jakiejś pomocy dla swoich bliskich.

goatman
mikep
23.11.2021 23:18

Bezczelne jest tłumaczenie w sprawie kolejki na test. Byłem, doświadczyłem. Przyjeżdżają 2 samochody, przyjeżdża 3 i zaczyna się problem i próba ustalania kolejki. 3 osoby na jedną godzinę itp itd. Jak zwykle burdel na kółkach najlepiej zwalić na ludzi

mikep
na forum od października 2018
lesu
23.11.2021 21:23

Najpierw mówili, że 95% trafiających do szpitali to osoby niezaszczepione. Teraz się mówi, że jest to większość. Ale jaka to jest większość to już cisza. Manipulacja i niemówienie prawdy jest na porządku dziennym. Przykład dla całego świata - Izrael - miał mieć 95% wyszczepień a tu w dzienniku pisowskim powiedzieli - 67% jest. Też mi modelowy przykład. W Polsce zaszczepili się wyznawcy i tyle chętnych. Zrobili wojnę kilku śmiesznym aktorom, że zaszczepili się poza kolejnością i co? Teraz jakoś brak chętnych na ten cudowny specyfik. Zaraz szczepić będą pod śmietnikami bo chętnych jakoś nie widać. Będą mnie straszyć, że pracodawca mnie sprawdzi. A w du....ie to mam - może mnie zwolnić. Komu krzywdę zdrobi? Pracy nie brakuje. Teraz pracownicy nie stoją w kolejce pod bramą zakładu. Trochę odwrotnie jest... - jeśli się coś potrafi.

lesu
Jezyk11
23.11.2021 19:22

Więcej punktów dla testów IQ.

Jezyk11
jan_moszcz
23.11.2021 17:17

Jeżeli mimo szczepień ludzie nadal chorują i trafiają do szpitala, to znaczy że zabrakło prewencji w zapobieganiu infekcjom.

jan_moszcz
na forum od lipca 2021
zbych
23.11.2021 16:02

Jak to pacjent ma stać pod gołym niebem? Ilu ludzi nie ma samochodu, albo z niego nie korzysta? Powinna być jakaś zadaszona budowla, może z poczekalnią. Wzrost zakażeń zgodny z ilością szczepień - co to znaczy, bo miało być lepiej?

zbych
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA