Dlaczego jest aż tak wielka draka... Pytanie ile dom jednorodzinny płaci za ogrzewanie w ciągu roku??? Będąc lokatorem KSM place ok 6 tys za rok tylko tyle że jestem lokatorem!!! Ponadto na dniach przyjdzie mi pismo ile mam dopłacić za ogrzewanie waha się to od 200-1000 za okres grzewczy. Jeszcze jedno tylko dlatego że dookoła są domy jednorodzinne z piecami opalanymi drewnem zakupiłem suszarkę. Przez Was drodzy w zimie nie da się wynieść ani prania ani pościeli bo wszystko śmierdzi Waszym paliwem więc brawo dla UM i pytam ile S Miejska nałożyła mandatów dla tkz smierdziuchow, kopciuchow itp...Pewnie jak znam życie zero....,.
Szykują się do wprowadzenia starego podatku.
Podymne zostało wprowadzone w 1629 r., zastępując poradlne. Płacone było przez mieszczan, chłopów i szlachtę zagrodową. Od 1775 r. pobierano podymne od każdego komina („od dymu”) na dachu. Zlikwidowane zostało wraz z upadkiem I Rzeczypospolitej.
Idę burzyć komin i przekształcę dom w bojkowską chyżę.
Ja porzuciłem ogrzewanie drewnem na rzecz bardziej ekologicznych metod i efektywnych :)
Spis powszechny i każdy inny jak ten o którym mowa w tak trudnym czasie to nic innego jak potwierdzenie danych, które już posiadają ale nielegalnie, muszą je zalegalizować by użyć przeciwko nam i jak najwięcej wiedzieć by umieć walczyć ale z nami - pamiętacie słynną miske ryżu. Kolejna sprawa, że ja nic nie musze ani nie mam obowiązku, ja mogę jak będę chciał - wtedy możemy powiedzieć że mamy wybór i żyjemy w wolnym Kraju jakim jest Polska. Zróbcie porządny program i dofinansowania wraz z pomocą fachowców na wymianę ludziom piecy z paliwa stałego na piec gazowy, ale tylko jako wygoda a nie walkę ze smogiem - jakim smogiem? Przyklepcie ustawę, że nie można przez najbliżesz 10 lat podnosić ceny gazu, obniżcie go do poziomu gdzie każdego będzie na to stać to wtedy nie będą potrzebne żadne "obowiązkowe" spisy.Ale tak się nie stanie ponieważ mają w tym cel, pozornie gaz poszedł wdół, temat załatwią w przeciągu kilku lat a jak się uda plan doskonały to cena gazu tak podskoczy, że ludzie nie będą mogli wrócić do piecy na paliwo stałe. Reasumując za szybko się ludzie bogacą i musza jak najszybciej pozbyć nas oszczędności jak i godności za którą możemy żyć.www.youtube.com/watch?v=NDithNwqu2g
Te szmaciarze tylko nowe obowiązki na naród nakładają i straszą karami. To im super wychodzi. Zaraz zrobią obowiązek podawania numeru butów. A jak obywatele 250 000 podpisów zebrali przeciw 447 to w dup...ie to mają.
Nachalna, natrętna, permanentna inwigilacja. Dziękujemy wszystkim wyborcom pisu. Zaczęło się podnoszenie podatków,ukrywanie ich w cenach wody, prądu itd.Teraz podajcie czym palicie, za chwilę podajcie czy naczynia myjemy ręcznie czy w zmywarce, jaką masz lodówkę czy używasz czajnika na prąd czy na gaz jaki odkurzacz itd itp
Czym palą i jak się walą ?Czy oczko w ogrodzie mają ?Na co 500+ wydają ?Czy będą szczepić dzieci ?Czy segregują śmieci ?Czy chodzą do kościoła ?Czy po wyborach mają doła ?Czy mają legalną pracę ?Ile dają na tacę ?Czy umysłowo są wydolni ?I czy myślą, że są wolni ?
Ja co prawda mieszkam pod miastem, ale rzuce cos do przemysleia.Od wiosny do jesieni spalem przy otwartym oknie. Od kilku lat przypadkowo. Obudzil mnie w nocy smrod. Czym jest zapach gnojowki? Teraz otwierajac okno wystawiam glowe na zewnatrz i wacham. Rzadko kiedy zostawiam otwarte i to nie do rana.Ile razy uciekam wieczorem z podworka do domu.. Skad to przychodzi. Przypomnialy mi sie dymne chaty. Jakos ludzkosc nie wyginela. Kilkakrotnie zatrzymalem sie na chodniku, odwrócilem i rzeklem "jak sie wychdzi z domu to sie myje a nie smrodzi" dech zapiera.To nie uczulenia-przyroda tego nie powoduje. Wystarczy spojrzec na komin rafineri czy elektrowni a moze na samochody.latajace samoloty, rakiety itp. Kiedy zaczniemy mowic o ekologii