To dlaczego na Piłsudskiego, Zjazdowej, Grodzkiej (po cudownym remoncie) i jeszcze wielu innych ulicach nie ma tych debilnych "schodków z barierkami"? Przecież one są znacznie bardziej strome niż Kopalniana.
Jakiś lekarz komuś jest jednak potrzebny, bo ja nijak i nigdzie w artyklule nie znajduję słowa "Powinny"...
Te .... reaktywator-w art. jest tak napisane. Poczytaj dokładnie jak tłumaczy się miasto
Te d..a_profWiktorTraktor- skąd ten twój cytat(?) - >Przepis-"Powinny być barierki..." zdaje sie że to nie to samo co -muszą być barierki< -
- ja widzę taki cytat przepisów dot. dróg publicznych:
„Przy pochyleniu podłużnym przekraczającym 6% należy stosować pochylnie lub schody i pochylnie.”
"NALEŻY"!
Czytam te komentarze i.....jeden wniosek sie nasuwa "ludzim nie dogodzisz". Zrobili barierki i schody to źle, gdyby nie zrobili to też by narzekali. Nie jestem zwolennikiem krośnieńskiego magistratu ale moim zdaniem wyremontowali tę ulicę naprawdę dobrze, zapomnieliście jak było wcześniej? A co do śmieci, to proponuję krośnieńskim włodarzom przejść się wałami wzdłuż Lubatówki od poczty głównej do wiaduktu kolejowego i następnie do wiaduktu na Grodzkiej. Jedno wielkie śmietnisko w centrum miasta. Nikt tego nie sprząta, czekają jak zarośnie trawą i do zimy będzie problem z głowy.
Przepis-"Powinny być barierki..." zdaje sie że to nie to samo co -muszą być barierki. Do rozbiórki ten koszmar.
Przeczytałem wszystkie komentarze, te na Twitter też. Fajnie się narzeka, że szwagier ma firmę od słupków, że ktoś tan wziął, że zrobił sobie PR. No dobrze, a nie pomyślał nikt, że jak któryś z tych co piszą te komentarze się przewróci , dozna obrażeń i poleży w szpitalu 8 dni, to temu co się podpisał pod równym chodnikiem o zbyt dużym spadku prokurator postawi zarzut. Prosty przykład czy mając we krwi 0,21 promila alkocholu jest się bardziej pijanym niż 0,19. Nie, ale przepis. Dziwicie się że tem co o tym decyduje nie chce się podkładać i dba o swoją rodzinę, za tą marną pensję. Ja się nie dziwię. To przepisy są takie, a nie czyjaś głupota. ale z drugiej strony przepisy uwzględniają że wśród nas jest mnóstwo młodych łamagów i także ludzi starszych. A może ci krytykańci zmienią przepisy lub sami się pod tym podpiszą. Nie muszą się znać, wystarczy tylko podpis.
Nie wiem kto projektował schody, ale sa na stopę dziecka a nie dorosłej osoby.
Można sobie zrobić na nich krzywdę- jedna kostka za mało. Tragedia