DYSKUSJE
Zawodzie się rozrasta. Powstaną kolejne mieszkania
zawodziekrosno
15.04.2021 20:37
wyróżnione przez moderatora

Gratuluje pomysłu i dalszego rozwoju spółki DAR, ale w końcu może zajmiecie się sprawami istniejących budynków, na przykład odpływu kanalizacji deszczowej, aby nie potwórzyła się sytuacja zalania naszego dobytku i kilkumiesięcznej walki z pleśnią i grzybem. Smród i gnój.

Piekna teoria konczy sie w momencie kiedy cala kasa jest zaplacona i klucze oddane. Tereny rekreacyjne? gdzie? pare metrów między blokami i dzieci drące sie pod oknami? Z 2 strony gdzie maja sie bawić jak obiecany plac zabaw szlag trafił i słuch po nim zaginął. Upchnąć wszystko na kupe, skasowac miliony i wioo w swiat. A ludzie na kupie w nowoczesnych dziuplach, ktore z apartamentami nie maja nic wspolnego prócz nazwy.

A i o dziurawych kominach i czadzie też była historia, moze ktos cos więcej wspomni?

I nadal czekamy na obiecane tereny rekreacyjne dla naszych pociech.

zawodziekrosno
na forum od kwietnia 2021
miyami
15.04.2021 19:41

Bardzo się "cieszymy" Pana szczęściem i z niecierpliwością oczekujemy na zrobienie obiecanego "bypassa" niedokończonej inwestycji odprowadzania wód deszczowych na Korczyńskiej. (PS. nowi lokatorzy czytajcie umowy dokładnie, w jednej jest haczyk). Z niecierpliwością czekamy, aż wybuduje Pan bloki na Zielonej i będzie mógł nas już Pan bez przeszkód zalewać. Ewentualnie tych na Stapińskiego. Powodzenia!

miyami
mikser
15.04.2021 19:06

O masz, a lie przytuliły siostry Bogackie za tę działeczkę? Pewnie sporo....

mikser
na forum od listopada 2017
jaruzel1984
15.04.2021 18:38

Bloki na zawodziu pasują jak świni siodło. Spokojne osiedle domów jednorodzinnych zamienia się w blokowisko. Na Stapińskiego do tej pory było kilkadziesiąt domów a teraz dojdzie do tego 280 mieszkań. Jestem jak najbardziej za rozwojem miasta, ale powinniśmy stawiać na zabudowę jednorodzinną i szeregową. Jestem też pełen podziwu dla ludzi którzy decydują się na zakup takiego mieszkania. W cenie takiego kurnika w bloku można w Krośnie i okolicach kupić działkę i wybudować dom.

jaruzel1984
shadow1965
15.04.2021 18:08

man71

Już mają... na rondzie... nikt nie wie co to za kwadratura rury... wystarczy podpisać i już.

shadow1965
na forum od listopada 2018
man71
15.04.2021 17:58

Czekamy na efekty końcowy obecnie budowanego bloku na apartamentach. Podobno ma być pięknie na zewnątrz. Jeśli Panowie faktycznie wybudują to co piszą w artykule a miasto spełni obietnice i ludzie będą godnie zarabiać to powinni mieć Oni wybudowany pomnik w Krośnie. Pozdrawiam!

man71
wsien5585
15.04.2021 17:47

Oby KPB Development wybudowało takie osiedle jak na zdjęciach. Osiedle Parkowe trudno nazywać kameralnym. Najciaśniej upakowane bloki w Krośnie.

wsien5585
wed
15.04.2021 17:34

shadow 1965. Kowalski też może zamieszkać w tych domkach. Wystarczy tak jak Obajtek zwrócić się do państwa o milion na remont mieszkanka i państwo daje. Można też tak jak dyrektor Lasów Państwowych - wplacić 5% wartości domku , a resztę dopłaca państwo. Za rządów PiS jest to banalnie proste. Chcesz i masz.

wed
shadow1965
15.04.2021 17:26

man71

i każdy będzie miał swoje jeziorko w ogródku i wodotryski w pokojach...

shadow1965
na forum od listopada 2018
AG
15.04.2021 17:24

A ja napiszę, że jestem miło zaskoczony. Bardzo sceptycznie podchodziłem do informacji o blokach przy ul. J. Stapińskiego, ale patrząc na to jak panowie z DAR podchodzą do zagospodarowania terenu, aranżacji przestrzeni (vide kończone Apartamenty Krosno), to zmieniłem podejście do tej inwestycji.

Podobnie nie wyobrażałem sobie "bloków" przy ul. Zielonej. Moja pierwsza reakcja na "KPB stawia bloki przy ul. Zielonej" - porażka !!! Nie widzę tego !!! Przecież tam są tylko wille, domy prywatne. Gdzie bloki ?!? Ale jak widzę, jak fajnie będzie to wkomponowane w tkankę miejską okolic ul. Zielonej, to również mówię TAK.

Summa summarum jestem przykładem, jak dzięki właściwemu podejściu do zagospodarowania przestrzeni z poszanowaniem obecnej tam już tkanki miejskiej, można ze 100% sceptyka inwestycji zrobić 100% entuzjastę.

Podsumowując - mocne, ogromne TAK dla opisanych inwestycji i więcej takich inwestorów, pomysłów i podejścia do zagospodarowania przestrzeni miejskiej.

AG
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA