herman616 - co za koleś! ! !
Najpierw piszesz: " Ludzie skąd u Was tyle jadu???", a później teksty TVPis, zarzucasz zakłamanie, obłudę i manipulację rodem z PRL. Rodziców uważasz za idiotów którzy dali się kupić za 500+, mają papkę zamiast mózgu. Gardzisz klerem i jeszcze wyznawcy PiSu.
Tak, głosowałem na PiS, ale nie jestem ich wyznawcą, nie głosowałem na nich ze względu na 500+ bo w 2015 nikt w to nie wierzył.
Człowieku zastanów się nad sobą!
Mam swoje powody aby nie głosować na KO i mam swoje powody by głosować na PiS (nie jest to 500+).
Nie mów mi o PRlu bo nie kto inny jak PO wprowadziło do parlamentu europejskiego starych komunistów i nie kto inny jak PO pochowało Kiszczaka i Jaruzelskiego z (nienależytymi) honorami.
herman616 - zgadzam się że w TVP Info jest mnóstwo propagandy i manipulacji. Podobnie jak w TVN. Ale dlaczego chcesz to likwidować? Czyż to już nie cenzura? Chcesz walczyć z PRL w nowym wydaniu za pomocą tych samych środków, których używała PRL? Gdzie się podziała ta tolerancja na inność? Teraz masz wybór, chcesz oglądać TVP, TVN, Polast lub inne - to masz wybór. Ale Ty chcesz wprowadzić jedyną słuszną telewizję, wg Twojej oceny. Traktujesz ludzi jak debili, którzy sami nie mogą zdecydować, tylko musisz im wskazać drogę. Ludzie głosują pilotami. Przecież to jest właśnie demokracja. A demokracja to rządy większości (nawet jeśli to głupsza część społeczeństwa). Więc wygląda, że walczysz z demokracją. Bo z Twojego wpisu wynika, że decydować ma nie większość, ale mądrzejsza część społeczeństwa, może i słusznie, tylko to już nie jest demokracja, o którą przecież ta "mądrzejsza" część społeczeństwa tak walczy. Więc to jest zakłamanie, obłuda lyb pomieszanie z poplątaniem.
Ludzie skąd u Was tyle jadu??? Zastanawialiście się czasem??? No właśnie... Stąd pomysł likwidacji TVPIS, żeby wreszcie przerwać tą spiralę zakłamania, obłudy i bezczelnych manipulacji rodem z PRLu. Ludzie czy te 500+ już całkiem zrobiło Wam papkę z mózgów??? Myślenie Was boli??? Co jeszcze musie się wydarzyć żebyś cie w końcu obudzili się?? Kraj upada, topi się w obłudzie, kłamstwie i zakłamaniu kleru który rzekomo miał być strażnikiem moralności. Każdy człowiek ma równe prawa ale i obowiązki. Wyznawcy PISu OBUDZCIE SIĘ WRESZCIE! No dobra a teraz możecie mnie szczuć... 1...2...3... start!
Najlepiej wyrzucić telewizor i spokój, każde media kłamią!
Prawdę znajdziecie w Piśmie Świętym. Amen.
"Milion podpisów zebranych pod wnioskiem w sprawie referendum edukacyjnego trafiło do kosza. Posłowie odrzucili wniosek o to, by między innymi w sprawie wysyłania sześciolatków do szkół, wypowiedzieli się Polacy"
"Platfroma Obywatelska zebrała ponad 750 000 podpisów koniecznych do referendum, po wyborach zostały one brutalnie zmielone. Podpisy zbierane do zmiany ordynacji wyborczej do Sejmu z proporcjonalnej na taką, jaka jest w Kanadzie, czyli większościową"
Ile razy musi was PO wydymać aby do was dotarło, że jesteście dymani po raz kolejny?
Duże zagraniczne koncerny medialne nie płacą lub płacą niewielkie podatki (TVN S.A. w latach 2012 do 2016 zapłacił 70 806zł podatku, w latach 2012 do 2014 wykazywał straty - co jest oczywiście ściemą lub tak zwaną kreatywną księgowością:-). Polski rząd chce wprowadzić podatek od reklam aby część kasy została w Polsce. W większości tu piszącym to nie pasuje.
Wyjaśnijcie mi k...wa z czym macie problem, gdzie tu logika?
Chcecie żyć na zachodnim poziomie tu w Polsce a sami działacie na jej szkodę.
Szkoda zachodu na samo TVP info który jest taką podrzedną trójką, mało kto to ogląda poza tym to taka wklejka z innych portali info i Państwowej agencji prasowej. Zlikwidowanie całego gmachu TVP to by było coś.
Chcą zlikwidować tv info bo dużo gorzkiej prawdy można usłyszeć. A ja lubię znać prawdę, kto jest kto i co reprezentuje.
A czy Polsat News, TVN 24 itp tez zlikwidują? Przecież to ta sama kategoria kanałów informacyjnych...
Są na pilocie takie małe przyciski, jak ktoś nie chce oglądać jakiegoś kanału to je przyciska i wskakuje inny. Jakie to proste, każdy ma mieć prawo wyboru co chce oglądać.
Wystarczy znajomosc angielskiego i mozna wiadomosci ogladac w Euronews tak jak ja to robie. Nie ma duzo informacji na temat Polski , ale swiatowe sa interesujace.