- Ostatecznym celem, który stawiamy Straży Narodowej, ma być doprowadzenie do przywrócenia w Polsce, a być może na świecie (...) społecznego porządku katolickiego, chrześcijańskiego
- powiedział w wywiadzie dla Radia Maryja Robert Bąkiewicz, prezes Stowarzyszenia Roty Marszu Niepodległości i twórca zawiązanej w październiku Straży Narodowej.
Do 123356, Misiu, Hitler to twórca NSDAP czyli narodowo SOCJALISTYCZNYJ partji robotniczej.
Co do mordowanie w obu amerykach i dewaścika. Jak napisełem: "jak by ktoś chciał skomentować, a brakuje mu ad rem, to jestem agnostykiem, więc katol raczej nie będzie pasował, ale jak intelektualnie nie wyrabiacie, będzie i katol".
Proponuję wziąć jaką książkę do histori i sprawdzić, któ wówczas mieszkał w europie. Uwaga podpowiadam, bo znowu intelektualnie nie wyrobisz. Tak w europie mieszkali katolicy i tak, to katolicy kolonizowali Ameryki i tak to katolicy mordowali Indian, Afrykanów i Aborygenów, Czy teraz, po tym wpisie czujesz sie lepiej? Czy teraz mordowanie zdehumanizowanego płodu jest wygodniejsze i mniej śmierdzi śmiercią?
Toże kiedyś mordercami byli katolicy, ma wedłóg dzisiejszych lewaków usprawiedliwić ich mordowanie?
Do skynet, A skłamałem w którymś miejscu? Dla mnie nie ma większego znaczenia czy to byli katolicy czy nie, dehumanizacja jest zła bez względu na to czy dokonuje jej katolik, żyd, czy ateista i tyle.
@wet, Ja myslałem, że ty się pomyliłeś a ty brniesz dalej, bo "Hipokryzja KK jest jednak irracjonalna" to masło maślane. Bo można by to przetłumaczyć z twojego na Polski, że hipokryzja KK jest nierzeczywista, czyli że w KK nie ma hipokryzji. No brawo ty.
zaraz dewaścik pierdolnie że w obu Amerykach mordowali lewacy w imię szatana:)
dewast@ hitler był prawicowym chrześcijaninem:) dupa piecze?:) dlaczego nie wspomnisz o eksterminacji obu Ameryk? Brak wiedzy czy katolska skromność?
Dewast napisałam naprawdę prostym językiem , co tu jest do rozumienia. Hipokryzją jest to , że instytucja, która ma miliony pomordowanych na sumieniu wymusza karanie za zabójstwo (według nich ) zygoty. Nie chcę się pastwić nad KK bo ta instytucja robi też wiele dobrego, ale oprócz historycznych mordów , świerza historia też jest nieciekawa choćby poparcie papieży dla hitlerowców atakujących Polskę, akceptację zaborów czy potępienie Powstania Listopadowego, że wymienię tylko z polskiego "podwórka". Szkoda dyskutować. W demokratycznym kraju gdzie w konstytucji jest zapisany rozdział kościoła od państwa KK nie ma prawa nikomu narzucać swoich obłąkanych pomysłów i wchodzić z butami w politykę. Niech się zajmą zbawianiem wiernych, chyba po to są powołani.
Artykuł można podsumować tak: Dziś aborcja, jutro eutanazja! Chcemy mieć prawo wyboru! Dziś nie mamy ochoty na dziecko, a jutro może nie będzie nam się chciało zajmować starszym pokoleniem, gdyż prawdopodobnie nie będziemy mieli chęci i warunków, aby ich utrzymywać. Chcemy mieć wolność wyboru i możliwość zdjęcia z naszych niewykształconych kręgosłupów ciężaru niechcianych dzieci i niedołężnej starości. A na koniec będziemy walczyli o to, by wszyscy inaczej myślący mogli być również bez żadnych konsekwencji unicestwiani. A ci co nas krytykują są faszystami!
Do123356, A ile wymordowali socjaliści? Stallin, Mao, Hitler...? Czy może to już nie pasuje, bo jak mówił szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker, podczas przemówienia w czasi odsłonięcia pięciometrowego pomnika Karola Marksa w Trewirze:
"należy pamiętać o umieszczeniu ideologa socjalizmu w kontekście, bez zrzucania na niego odpowiedzialności za zbrodnie komunistycznych dyktatur".
@123356
Hitler był prawicowym chrześcijaniniem ??? Takie kocopoły wypisuje użytkownik, który innym zarzuca brak wiedzy.
Wspominam tutaj o ekstrminacji obu Ameryk, gdyby miał się jeszcze o to do mnie przyczepić.