DYSKUSJE
Urząd Miasta oflagował Krosno. Sprzeciwia się wetowaniu budżetu Unii Europejskiej
reaktywator
11.12.2020 12:59

I wejdzie tak @adek2 i powtarza

- "Unia próbuje narzućić - nam Polakom- w większości katolikom - swoje pseudowartości, chce nas pozbawić to, co nasze, polskie i narodowe, ale są jeszcze wartosci wyższe, za które nie można się sprzedać. - myślę tu o zamachach terorystycznych, jak we Francji, Niemczech. Jeśli w Polsce łamana jest praworządność, to nie uprawiajmy hipokryzji i spójrzmy, jak to się ma do takich krajów, jak wspomniana Francja czy Hiszpania, gdzie podczas manifestacji ulicznych, dochodzi do ostrych starć z Policją, która w wielu sytuacjach jest bezwzględna - jeśli chodzi o użycie siły, a przedstawiciele UE, jakoś tych sytuacji nie chcą zauważyć, ba twierdzą, że wszystko jest ok. Dzisiejsze głosowanie nad budżetem pokazało, że opłaciło się być odważnym i sprzciwić się temu, co wcześniej proponowała UE"-

ble_ble_ble za jakimś manipulantem czy nawiedzonym...

A kto ci coś narzuca oprócz tego do czego zobowiązała się POlska podpisując traktaty i przpisy regulujące wymogi dla członków Unii?

To że we Francji czy Hiszkanii dochodzi do ostrych starć z Policją nie upoważnia naszej policji do rozpędznia pokojowych manifestacji, które są również dopuszczalnym sposobem na przeciwstawienie się łamaniu prawa czy jego wyapaczaniu!

A Orban znowu wykorzystał Polskę i Morawieckiego dla swojego interesu, czyli kasę na jeszcze dwa lata przed wyborami na Węgrzech, a my jak zwykle pod rządami PiSu ośmieszeni i z ręką w nocniku!

reaktywator
na forum od listopada 2017
KG
11.12.2020 10:44

I jak teraz wyglądacie?

KG
kunkun
11.12.2020 07:36

Przytocki to komunista z krosna wywodzą sie najwieksi szkodnicy Polski jak biedron gomułka przytocki itd

kunkun
adek2
11.12.2020 01:06

Tak, byliśmy i jesteśmy z Unią, ale nie taką, która próbuje narzućić - nam Polakom- w większości katolikom - swoje pseudowartości, chce nas pozbawić to, co nasze, polskie i narodowe, na to nigdy nie powinno być zgoda. Może i UE dała nam , te pieniądze, o których tak mówimy w kontekście miasta Krosna, ale są jeszcze wartosci wyższe, za które nie można się sprzedać. Gdybyśmy tak ,,ślepo" podążali za krajami Zachodniej Europy, to dziś mielibyśmy taką sytuację - myślę tu o zamachach terorystycznych, jak we Francji, Niemczech. Jeśli w Polsce łamana jest praworządność, to nie uprawiajmy hipokryzji i spójrzmy, jak to się ma do takich krajów, jak wspomniana Francja czy Hiszpania, gdzie podczas manifestacji ulicznych, dochodzi do ostrych starć z Policją, która w wielu sytuacjach jest bezwzględna - jeśli chodzi o użycie siły, a przedstawiciele UE, jakoś tych sytuacji nie chcą zauważyć, ba twierdzą, że wszystko jest ok. Dzisiejsze głosowanie nad budżetem pokazało, że opłaciło się być odważnym i sprzciwić się temu, co wcześniej proponowała UE.

adek2
na forum od grudnia 2020
gauss
10.12.2020 23:55

proponuje prĘzydętowi zająć sie poważnymi problemami takimi jak coraz mniejsza liczba mieszkańców miasta, coraz większe obciążenia finansowe (wzrost opłat za śmieci) czy np. wykorzystanie lotniska do jego zadań a nie cieszenia się z przylotu małego odrzutowca raz na kilka miesięcy;

sprawy rangi międzypaństwowej chyba w gestii pręzydentunia nia należą ? chyba ze w konstytucji inaczej stoi ?

na koniec, takie machanie motyką na słońce skończy się KLAPĄ FINANSOWĄ i jeszcze większą zapaścią naszego miasta

gauss
monika87
10.12.2020 11:29

Cześć, mam imię Monika, poznam jakiegoś normalnego faceta. Nie jestem już podlotkiem, wiem czego chcę od życia, żeby było jasne - nie szukam męża, chcę się po prostu zabawić bez angażowania się w coś poważniejszego. Nie pytaj czy jestem wolna, dla mnie to nie istotne czy kogoś masz. Naturalnie przed spotkaniem chciałabym się lepiej poznać, wymienić się numerami telefonów i zdjęciami także możemy porozmawiać na portalu randkowym, sprawdź mój profil: http://panieonline.pl/monia89

monika87
Konto zablokowane
monika87
09.12.2020 21:40

Cześć, mam imię Monika, poznam jakiegoś normalnego faceta. Nie jestem już podlotkiem, wiem czego chcę od życia, żeby było jasne - nie szukam męża, chcę się po prostu zabawić bez angażowania się w coś poważniejszego. Nie pytaj czy jestem wolna, dla mnie to nie istotne czy kogoś masz. Naturalnie przed spotkaniem chciałabym się lepiej poznać, wymienić się numerami telefonów i zdjęciami także możemy porozmawiać na portalu randkowym, sprawdź mój profil: http://panieonline.pl/monia89

monika87
Konto zablokowane
wed
09.12.2020 21:04

Dziwię się krytykom sprzeciwu. Pisiory chcą w błoto wyrzucić kilkadziesiąt miliardów i całkiem skompromitować Polskę w Europie w imię obrony jakiejś wyimaginowanej suwerenności, która sprowadza się do tego żeby mogli bezkarnie kraść i dewastować Polskę, wprowadzając otwarcie ukrytą na razie dyktaturę. Dobrze robi prezydent, trzeba temu szaleństwu się przeciwstawiać. Może pisiory nie potrzebują już kasy (ostatnio Szumowina przygarnął 8 milionów za sprzedaż firmy, która przgarnęła z budżetu morze pieniędzy, Antoś z prawie 100 dyletantów od parówek okrada budżet od 5 lat metodą na Smoleńsk - to takie pierwsze z brzegu przykłady), ale normalni ludzie tych pieniędzy potrzebują by odbudować swoje biznesy i jakoś przetrwać.

wed
Burn
09.12.2020 20:02

kabuz70 Jak wyjedziesz kiedyś poza swoją wioseczkę, to zobaczysz, że ludzie o innym kolorze skóry to tacy sami obywatele jak ty i mają TAKIE SAME prawa do życia w NORMALNYCH krajach KSENOFOBIE! Ja kogoś obrażam? Jak śmiesz śmieszny człowieczku pisać, że z pałką będzisz chodził pomiędzy obcymi szowinisto i rasisto! Jak ci w unii źle to wypad do Putina, tam cię ubogacą słowiańscy tatarzy aż ci gały wyjdą na wierzch.

Burn
Konto zablokowane
elzbieta1955
09.12.2020 19:08

Redakcja Krosno 24 to PO, Nie narzucajcie swojego zdania . Każdy ma prawo do swojej oceny i wyborów. Flagi wieszajcie będzie to będzie wzsza dekoracja świąteczna

elzbieta1955
na forum od grudnia 2017
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA