DYSKUSJE
Droższy odbiór śmieci i rezygnacja z ulgi dla dużych rodzin
rhianno
03.12.2020 16:11
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: spam
rhianno
Konto zablokowane
pesaro
02.12.2020 17:36

Film "Rodzina Soprano" pokazuje że wywóz śmieci jest świetnym interesem i tylko mafia może się nim zajmować. Zlikwidowano konkurencję a wywóz oddano tylko jednej firmie. Czy mamy może Krośnieńską Rodzinę .............................?

pesaro
na forum od listopada 2017
stokrotek
02.12.2020 15:13
wyróżnione przez moderatora

Nakręcono kiedyś taki film pt. "Hydrozagadka", my mamy swój serial "Śmieciozagadka"

stokrotek
na forum od września 2019
dariuszek
02.12.2020 14:26

Nie wiem dlaczego współpraca Krosna z innymi miastami polega na przywozie ich śmieci do nas a nie np. odwrotnie. Czy ktoś na tym zarabia? Dlaczego skoro tutaj je przywożą cena za odbiór dla mieszkańców np. Sanoka jest niższa lub porównywalna z nami.

dariuszek
piwonia
01.12.2020 19:48

Pan prezydent Piotr Przytocki popiera Rafała Trzaskowskiego.Nie wiem dlaczego powołuje się na projekt uchwały z Krakowa. a nie powie w prost, że idzie w ślad za Prezydentem Warszawy. Tam za śmieci mieszkańcy beda płacicili 50zl za osobę i też mega pomysł połączenie opłaty za śmieci z użyciem wody. Co ma piernik do wiatraka?

piwonia
na forum od listopada 2020
kolorowy13
01.12.2020 17:52

@otoja i tu masz rację. Są też lokale , które są wynajmowane gdzie zameldowana jedna osoba ( właściciel ) a mieszka 4-5 osób . Mało tego , wynajmujący nie przejmują się segregacją śmieci i ładują wszystko do jednego worka .

kolorowy13
krzys16
01.12.2020 16:54

Powinno być odwrotnie, kto sergeguje nie płaci ! Zachęciłó by to ludzi do lepszej segregacjoi, przynajmniej większość, bo czarna owca zawsze się znajdzie. Tak jak było dawniej, jeśli ttoś zbierał makulaturę ( papier ) lub butelki i zaniósł to do punktu odbioru, to za swoj wysiłek dostał pare groszy. A teraz jest tak, segreguj wszystko dokładnie, słona za to zapłać, a ktoś jeszcze na tym zarobi.

krzys16
Darmodziej
01.12.2020 16:42

A ja chciałbym się dowiedzieć, ile warte są surowce wtórne odzyskane z sortowanych przez nas śmieci, komu są sprzedawane i na co idą pieniądze uzyskane z ich sprzedaży.

Darmodziej
zak52
01.12.2020 15:23

Ja cieszę się że segregujemy odpady, że zaczynamy dbać o środowisko. Mniej zadowolona jestem z ceny jaką mieszkańcy płacą za wywóz wszelkich odpadów. Natomiast nie bardzo rozumiem, że miasto nie może "namierzyć" tych, którzy odpadów nie oddają i właściwie nie wiadomo co z nimi robią. Przecież nawet pracownicy jeżdżący po odbiór odpadów wiedzą doskonale z których prywatnych posesji nigdy nie odbierali żadnych odpadów, a dom tętni życiem. Samochody stoją przed domem, trawniki wykoszone, kwiaty kwitną, latem gril się pali - natomiast odpadów ani segregowanych , ani zmieszanych przez całe lata nikt nie oddawał. Po prostu trzeba to zauważyć.

zak52
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA