Cena za wywóz odpadów jest mocno uzależniona od opłaty środowiskowej za wytworzoną 1 tonę śmieci i ustala ją marszałek województwa - tutaj Krosno nie ma za wiele pola do działania. To i tak większa część naszej opłaty.
Nie wiem czy przeciwnicy prezydenta wychwycili, że miasto nie może dotować systemu komunalnego jeśli chodzi o śmieci. Ma to być system zamknięty i samofinansowalny. Czyli ani miasto nie może czerpać z niego profitu, ani nie może do niego dopłacać.
czyżby w Krośnie byli nieuczciwi mieszkańcy? Dlaczego jest taka rozbieżność pomiędzy ilością mieszkańców a ilością osób nie zgłoszonych w deklaracjach śmieciowych? Dlaczego miasto nie zdecydowało się na budowę spalarni ?
Teraz tylko czekać, aż komentarz Krosnianina71 będzie wyróżniony, a nasze nie.
do "krosnianin71" Przeczytaj jeszcze raz artykuł ale dokładnie i wtedy miej uzasadnione pretensje tylko nie PIS-u bo radni tego ugrupowania głosowali przeciw tej uchwale!!
Swietnie ! od stycznia będe bezrobotny a tu same podwyżki . Dziękuje kochany PiSie ! Dzięki Wam żyję się lepiej !
Czyżby Przytockiemu brakowało pieniążdków w kasie? Coś za dużo ostatnio szuka pieniędzy. Wybraliście sobie "gospodarza" jak nie wiem co. Szkoda tylko, że ci, co nie głosowali na przybudówkę PO również muszą płacić. Stawki warszawskie, pensje krośnieńskie.
Mam nadzieję, że tym razem odbiór śmieci bio się uda i będzie działał jak powinien.
W 2019 roku śmieci BIO były odbierane od 1 kwietnia do 30 września. Potem miasto 'nie odbierało' bo miało prawo nie odbierać (taką informację podał urząd).
W 2020 roku śmieci BIO oficjalnie nie były odbierane, ale jeśli ktoś posiadał worki z 2019 roku to firma musiała je odebrać z wielką łaską przyjeżdżając i i tak wrzucając je do kontenera na śmieci zmieszane.
W moim przypadki śmieci BIO to ponad połowa moich śmieci zmieszanych. To wieli potencjał by zagospodarować śmieci BIO i odciążyć plac do składowania śmieci zmieszanych.