Niedawno byłem w parku z dziećmi, a dwóch małolatów zaczęło się bić gdzie było ok. 20 dzieci z rodzicami. Nikt nie zareagowal, a siedzące bliżej bójki kobieta powiedziała "nie wtrącaj się" chyba mężowi. Szybko ruszyłem w ich kierunku... wystarczyło "ryknąć" na nich i był spokój. Reagujmy nawet z daleka jak się ktoś boi.
"Prokuratura Rejonowa w Krośnie obu mężczyznom postawiła zarzut ciężkiego uszkodzenia ciała, które spowodowało zagrożenie życia".?Zagrozenie życia to jakby trafił do szpitala i przeżył, a on nie żyje....
nieznałem kolesia. Moja szwagierka uczyła go ładnych pare lat temu. orłem nie był. poza tym jak o nim z nią rozmawiałem mówiła ze wiele razy widziała go " najebanego " na ulicy czy szlajocaego sie bez celu. Szkoda chłopa. takei głupie realia " bronxu" w krośnie- okolice dworca idt. Za małolata 25 lat temu to chodził osie tam z rurką metalową w rekawie fleka i spier.. alało jak było ich wiecej bo obcych ganiali. Szkoda pisać co żuliki i menelstwo robiło z przyjezdnymi "burakami " na dworcu. Chłopcy z brokxu krośnieńskiego zauważyli innego ziutka z innego osidla i dostał łomot. niestety skonczyło sie ttragicznie. Jo tam tylko p oryju obrywałem albo dawałem- tak kultularnie . nikt nikogo nie zabijał co najwyzje nos czy zęby połamał nie mówiąk o siniakach czy powybijanych kłykciach. miał chłopak pecha po jednym strzale bo przywalił o glebe głową. pech.
Panie Teofilu sprostuję. Gdyby to córeczka Tuska lub ktoś z rodziny Komorowskiego to dzięki takiej gnidzie jak Zbyszek Zero by ich wystawił w nagrodę na listę do Europarlamentu. Taką mamy teraz prokuraturę: pisią , służalczą, na usługach pretoria nów kaczego gnoma
Ludzie to jest tragedia, z którą trzeba niestety walczyć. Bandyci zamordowali chłopaka - pytanie dlaczego nikt nie reagował w tym miejscu przechodzi Masa ludzi na pewno ktoś to widział dlaczego nikt nie dał w ryj tym sk....synom. przepraszam ale mógłby być to mój syn. Mam nadzieję że ich dojadą w pierdlu.
Gdyby to była córeczka Tuska albo ktoś z rodziny Komorowskiego to tych dwóch miałoby 3 razy dożywocie zapewnione, a tak na zawiasach się skończy
"Z powodu śmierci Remigiusza wiadomo, że zarzuty prawdopodobnie zostaną zmienione, niewykluczone, że nawet na zabójstwo" . Niewykluczone, żenawet za zabójstwo? Nad czym ten sąd się zastanawia, że recydywa skruszeje?
No miejmy nadzieję że na 5 lub 6 latach się nie skończy. Z mojej perspektywy jak nie ma kary śmierci to dożywocie bez możliwości wcześniejszego wyjścia. Jak czytaliśmy to Łukasz C. odsiadywał wyrok za pobicie i co mu to dało??? NIC. Mimo że po odsiadce a zrobił coś znacznie gorszego. I niema który jest winien zabujstwa tylko obaj zabili człowieka.
Sądy i prawo są OK! Teraz biedni rodzice bedą płacić za utrzymanie takich szubrawców w więzieniu. Tak się właśnie upadla społeczeństwo. A tak ze 30 lat ciężkiej pracy i niech zarobione pieniążki na utrzymanie rodziców chłopaka idą. A jak nie będą chcieli pracować to im nie dać żreć i niech zdechną jak psy. A wszystko zaczyna się od małego. Żeby rodzic nie mógł przyładować takiemu szczylowi aby trochę zmądrzał i naskoczył na właściwe tory to kpina. Nie - rodzic musi do usranej śmierci tłumaczyć takiemu debilkowi, że źle postępuje i powinien się poprawić, no i musi też płacić za jego występki. Takie szczyle są nietykalne. Porąbany kraj, porąbane prawo, sądy i rządzący, którzy tego chorego prawa zmienić nie chcą.