W warunkach rzeczywistości przedwrześniowej, na tle ogólnego regresu, tak ekonomicznego, jak i społeczno-politycznego i to zarówno w warstwie pryncypiów merytorycznych jak i w głęboko zacofanej warstwie sanacyjnej infrastruktury, szczególną nieudolnością i brakiem koncepcji, rysował się ogólny bilans
To że śmierdziało już każdy poczuł. Potrzebne są teraz wyjaśnienia dlaczego tak się stało. Rafineria w Jedliczu jest od ładnych lat i nikomu nie przeszkadzał smród bo dawali pracę o którą było bardzo trudno. Myślę że należało by wprowadzić monitoring emisji bardziej rygorystyczny obejmujący większy zakres ładunków wprowadzanych do powietrza. Ludki a co będzie jak od października znowu uaktywnią się kopciuchy i na co zwalicie winę na rafinerie, hutę czy na ciepłownie.?? Wtedy się nie da oddychać i nie da się wynieść pościeli i prania na pole. I jeżeli chodzi o kontrolę emisji sa standardy określone w RMS i jeżeli ich nie przekraczają to niestety nic nie zrobicie Nie bądźcie pseudoekologami bo niestety zakłady produkcyjne muszą istnieć abyście dostawali 300,500 plus. A jeżeli chodzi o nasze zdrowie żyjmy zdrowym trybem życia.
PS dla rafinerii pozwolenia chyba wydaje Marszałek Województwa więc nie mieszajcie władz miasta Krosna.
Daleko szukacie...weźcie się za dobrodzieja co wam smarowidła do rąk robi przeciw cowidowi
te toksyczne smrody to z rafinerii w jedliczu,tak jest od lat ,a zgony na nowotwory to u nas norma
Czytam Rafineria Jaka Rafineria to jest generalnie Orlen i część jego produkcji.
Proszę Pana Obajtka Prezesa zająć się tym bo tutaj mamy sporo ludzi którzy sobie nie pozwolą na żaden tego typu syf.
Dziwne, ja dla ciekawostki po pobycie na zewnątrz w środę czułem się jak po spaleniu dużej ilości trawki. W Czwartek zupełnie swobodnie. Sprawa podejrzana.
Siarkowodór. Chłopaki dostali rozkaz wymieszać T3 (albo inny) po składaniu składników na olej napędowy. Nie raz mieszałem zbiornikiem. Nawet ptaki omijały to miejsce. Jak wleciał w taką toksyczną chmurę to od razu kaput. Nawet nie wiedział kiedy stracił życie. Granulki do związania składowych są drogie, lepiej wypierd....ć bezpośrednio w powietrze. Siarkowodów nawet w bardzo małym stężeniu czuć frakcjami siarki, zgniłymi jajami. Kto wam się przyzna, żeby mu karę dali. Główne hasło propagandowe RAF Ekologia - to my chronimy środowisko! Niczym wyjęte z Orwela. Kontrole natychmiastowe po telefonie i urąbać tych prezesików z nominacji partyjnej.
Winnych nie znajdą. Państwo z kartonu. Przytłocki przytuli hajs do swojej kieszeni żeby nikt się nie dowiedział skąd i po co ten smród
A czekajmy tylko na spalarnie w Krośnie i zobaczycie! Bedzie jak w Reszowie jak w Krakowie i innych śmierdzących miastach.Prezydenci pewnie w maskach będą chodzić bo jak można samemu sobie szykować takie coś na własnym podwórku.
Idź dziecinko do doktora bo twa główka strasznie chora.