DYSKUSJE
KPU poszerza ofertę. Cztery nowe kierunki na krośnieńskiej uczelni
AG
16.09.2020 19:39

Może mało merytorycznie, ale nadarzyła się okazja, aby wyrazić swoją opinię, to ją wykorzystuję.

Co to jest ta "KUP'a" ? Pytam tylko retorycznie. Po jaką cholerę było ruszać nazwę PWSZ? Tak jak darzyłem sympatią PWSZ, tak do "KUP'y" mam OLBRZYMIĄ awersję.

AG
na forum od listopada 2017
ciekawykrosnianin
16.09.2020 18:50
wyróżnione przez moderatora

A to ciekawe, bo i ja i moi koledzy, którzy "naście" lat temu końćzyliśmy tą uczelnie mamy pracę, większość w Krośnie i okolicy. Zarobki koło średniej krajowej, ewentualnie troszkę mniej. I nie, nic mi nie wiadomo o rodzicach/babciach/wujkach etc., którzy wkręciliby nas na stanowiska. Jak chcesz się nauczyć, to i w Pcimiu Dolnym zdobędziesz wiedzę, jak nie - ani Kraków czy Warszawa nie pomoże.

ciekawykrosnianin
wed
16.09.2020 18:49
wyróżnione przez moderatora

Drogi Stefanie i Szwejku. Jak po każdej uczelni niekoniecznie pracuje się w zawodzie. Trzeba trochę losowi pomóc i być jak najlepszym. Wtedy i praca się znajdzie. Wiadomo że KPU nie ma co się porównywać z UJ , UW czy AGH, ale od istnienia tej uczelni zależy los naszego miasta. Więc chociaż dla przyzwoitości jak tak płaczecie nad losem mieszkańców Podkrpacia i brakiem perspektyw to nie piszcie źle o naszej uczelni bo jak upadnie to dopiero wtedy będzie tragedia. A tak na marginesie to dla wielu absolwentów liceum to jedyna uczelnia gdzie licealiści są w stanie studiować. Więc niech sobie studiują, lepsze to niż siedzenie w domu z rodzicami albo zmywak w Anglii

wed
Szwejk
16.09.2020 17:41

Masz kolego całkowitą rację, mój jeden syn po ukończeniu tej słynnej uczelni ledwie się załapał na pomocnika murarza, drugi po ukończeniu renomowanej uczelni w Krakowie + drugi tok studiów język angielski zakończony certyfikatem wymyślił sobie pracę w Krośnie bo babcia zajmie się wnukami. Efekt : na ponad 200 wysłanych CV dwie głupie oferty typu policzyć towar w magazynie. I tradycyjnie, ucieczka z Podkarpacia, mieszka we Wrocławiu, kupił mieszkanie i już nie wróci, tylko biedna babcia tuła się Neobusem by zobaczyć wnuki.

Szwejk
stefan78
16.09.2020 15:52

Cztery nowe kierunki po ktorych brak jakichkolwiek perspektyw, jak zresztą po całej tej ''uczelni''. Młodzi pamiętajcie uczcie się jakiegoś normalnego zawodu i uciekać z podkarpacia jeśli zaś ktoś decyduje się na studiowanie to wybierać prawdziwe ośrodki akademickie. Na twory typu PWSZ zwyczajnie szkoda czasu.

stefan78
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA