Czy dla Was życie jest przeliczane na metr sześcienny??? Ludzie ogarnijcie się. W moim mieszkaniu jest najnowocześniejszy przeplywomierz typu Junkers i co z tego jeżeli nie ma odpowiedniego odprowadzania spalin. Na dniach do KSM wystąpię o protokoły odbioru remontów wykonywanych w ramach tkz moderniacji. Co do podłączenia do cw jestem jak najbardziej za. Do hall mogę sobie robić przegląd codziennie piecyka ale jezeli nie będę miał prawidłowego odprowadzania to nic to nie zmieni dalej będę drżał o życie mojej rodziny.
Zgadzam się z tytułem artykułu, że .... będzie wygodniej i ładniej, ale to już koniec dobrych wiadomości, bo z tym bezpieczniej to już nie jest tak do końca.
Niestety większość użytkowników niedostatecznie dba o sprawność piecyków gazowych. Jakoś w domach jednorodzinnych one funkcjonują i nikt nie pomyśli o braku bezpieczeństwa. Wystarczy wykonywać regularnie przeglądy piecyka gazowego to będzie bezpiecznie i dużo taniej niż korzystanie z bieżącej ciepłej wody z ciepłowni. To jest dobry biznes dla miasta , bo to ono jest właścicielem ciepłowni.
Dzisiaj może to być cena za zimną wodę i podgrzanie ok. 25 zł, a w kilka miesięcy o podłączeniu ponad 50 zł, tak jak to jest teraz w Krakowie. Proszę sobie po prostu przekalkulować, koszt piecyka, jego żywotność, koszt gazu i koszt bieżącej ciepłej wody. Następnym etapem po likwidacji piecyka będzie całkowita likidacja doprowadzenia gazu, więc również do kuchenki gazowej pod hasłem... to dla Państwa bezpieczeństwa.
No i jeszcze jedno. czy auta zasilane gazem też są niebezpieczne ????
25 złotych za metr sześcienny ciepłej wody...środkowy palec pokazuje tej wspaniałej spółdzielczej inicjatywie. Wałki to sobie róbcie ale gdzie indziej.
Jaka to ekologia skoro do podgrzania tej wody kotłownia pali węglem, drewnem? Co jest produktem ubocznym który idzie w powietrze? Uczono mnie że gaz jest jednym z najczystszych paliw. Myślę też, że gazem podgrzeję sobie tą wodę dużo taniej. I bez pośredników ze spółdzielni. Za chwilę nie będzie im się zgadzała ilość zużytej wody i wszyscy dostaną domiar jak jest z zimną. Jedynym argumentem jest bezpieczeństwo cała reszta to robieni wody z mózgów i interesy do zrobienia.
Mieszkam na Magurów. 4 lata temu zrobiliśmy centralne ogrzewanie, piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania firmy de Dietrich, materiały miedziowe najwyższej jakości. Koszt około 12 tysięcy złotych. Dziękuję bardzo, ale nie skorzystan z tej wspaniałomyślnej propozycji, chyba że zwrócone zostaną nam koszty likwidacji pieca kaflowego i budowy nowej bardziej ekologicznej instalacji. Pozdrawiam.
W Krośnie jest nie kilka bloków z ciepłą wodą tylko największe osiedla już ją dawno mają. Jak nikt nie informował o cenach wody to proszę bardzo : 1 m3 wody zimnej 9.25 zł + podgrzanie 16.67 zł. i i koszt 1m3 ciepłej wody wynosi 25.92 zł. na osobę.
wodę trzeba podgrzaać i to kosztuje. gaz to tanie i ekologiczne paliwo. mpgk pali węglem i drewwnem a do tego koszty przesyłu. energetyka oparta na paliwach stałych jest droższa coraz bardziej i tyle. taniej nie będzie ale bezpieczniej jesli chodzi czad - to na pewno. za lusus i bezpieczeństwo pałacić trzeba.
ciepła woda to drugi licznik. ja się pytam ile bedzie kosztował mnie. licznik , instalacja i przede wszystkim m3 wody ciepłej, może ktoś ma jakieś infirmacje, w Krośnie jest kilka bloków z ciepłą wodą . napiszcie prosze
ciepła woda to drugi licznik. ja się pytam ile bedzie kosztował mnie. licznik , instalacja i przede wszystkim m3 wody ciepłej, może ktoś ma jakieś infirmacje, w Krośnie jest kilka bloków z ciepłą wodą . napiszcie prosze
Do prawidłowego działania przewodów kominowych i urządzeń gazowych tzw. Junkers musi być zapewniony stały dopływ powietrza z zewnątrz przez nawiewniki, rozszczelnianie okien nic nie daje i czujnik tlenku węgla w pomieszczeniu to obowiązkowo.