Wreszcie Go karma dopadła. Dobrze Ci tak gówniarzu. Nie raz byłbyś mogę dzieci rozjechał!!!
Mam pytanie do redakcji portalu - co rozumiecie przez zapis "sierż. szt."? W języku polskim skrót "szt." oznacza "sztuka", ale wyrażenie "sierżant sztuka" jest - delikatnie mówiąc - bezsensowne. Przypuszczam, że mieliście na myśli "sierżant sztabowy", co w skrócie zapisuje się jako "sierż. sztab." - chociaż z drugiej strony może zbyt dużo wymagam od dziennikarzy, którzy - zapewne wzorując się na coraz bardziej niechlujnym języku mówionym - często kaleczą naszą mowę...
Do apator.Nie wiem kim jestes ale po wpisie widzę ze nie masz pojęcia ile kosztuje motocykl firmy BMW a młodzieży wiejskiej na niego nie stac i przypuszczam że twój wpis jest czystą zazdrościa ponieważ poruszasz się pojazdem za 5% wartości tego BOLIDU MŁODZIEZY WIEJSKIEJ. Zamiast pisać bzdury odnieś się do zajścia.
Zadna kara nie odstraszy od tego.
Mlodosc ma swoje prawa,bez ryzyka i popisow sie nie obedzie.
Przecież to nie wina motocyklistów, że w okolicy nie ma toru i muszą szkolić umiejętności na ulicach. A teraz poważnie - dobrze, że nikomu postronnemu nic się nie stało, a panowie na jakiś czas wyeliminowali się z uczestnictwa w ruchu drogowym. Teraz tylko dołożyć surową karę, zasądzić pokrycie kosztów akcji i leczenia i będzie nauczka.
Absolutnie zadziwiające jest to, że przecież w niemal każdy wieczór i w każdy weekend wieczorem trasa od Podwala przez ul. Niepodległości (z upalaniem pod Kauflandem po drodze) do Lwowskiej jest miejscem brawurowych popisów... i NIC z tego nie wynika, piraci przejeżdżają nawet pod główną siedzibą policji i nie przejmują się, bo wiedzą że nic im nie grozi. Odkąd zniknęły radary na DK28, tam też są co chwilę próby pobicia prędkości. Krosno z policją na czele mają tu naprawdę dużo do zrobienia.
Młodzieńcom z wypadku życzę powrotu do zdrowia i wyciągnięcia mądrych wniosków. Ale na motocykl już mam nadzieję nie wsiądziecie.
A czym się różni sierżant od sierżanta sztabowego? Otóż sierżanta można zrobić w ch**a, natomiast sierżanta sztabowego nie. ((-;