co to jest ten ferment
,nie kojarzę takiego lokalu.
znam Pszczolke ,Wójtowska ale ferment nie
W czasach kryzysu klimatycznego jedzenie wołowiny to jedna z tych rzeczy, które ciągną ludzkość w stronę katastrofy.
Dla dociekliwych https://dzikiezycie.pl/archiwum/2019/pazdziernik-2(...)
Tak więc jako wegetarianin od 28 lat, nie zajrzę... Grzegorz
Znawca Krosna, "korzen0409" ma 100% rację! Zgadzam sie z nim, gdyż tego typy restauracje są dla typowego z krwi i kości "dżentelmena - mieszczucha". Ilu takich ma Krosno? Domyślcie sie...
Taki lokal do prowincjonalnego miasta raczej nie pasuje, bo padnie!
Po drugie wszytko zależy od cennika w tym lokalu, gdzie w dobie wszechobecnego kryzysu i naciąganiu cen zasłaniając się wszędzie COVID-19 co jest teraz w "modzie", resztę można sobie wyobrazić.
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że ceny wołowiny w Polsce pójdą w górę – czytamy w „Pulsie Biznesu”.
"Mięso wołowe rzadko trafia na polskie talerze - przeciętny Kowalski zjada rocznie niespełna 3 kg wołowiny, podczas gdy unijna średnia wynosi ponad 15 kg. I chociaż eksperci najczęściej wskazują, że przyczyną tego stanu rzeczy są zbyt wysokie – w porównaniu z wieprzowiną i drobiem – ceny, to Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego chce je jeszcze podwyższyć. Ma to się stać za sprawą wprowadzanego właśnie systemu jakości QMP, dzięki któremu na rynku pojawi się wołowina kulinarna, wyraźnie lepszej jakości, która jest droższa od zwykłego mięsa wołowego od kilku do ponad 30 proc. (w zależności od rodzaju mięsa)."
Ja też prawie nie jem mięsa. Znów w Fermencie byłem raz i to był bardzo fajny lokal.
Nie ten target-nie to miasto i nie ta klientela. Kiełbasa z biedronki i musztarda - to jest coś na miarę tego grajdołka i jego mieszkańców. Ktoś pisał o wegańskich restauracjach-posadź sobie coś na grządkach to będziesz miała jedną z drugą taką VEGE, że aż ci uszami wyjdzie i nie tylko. Vege....hehe, ależ to państwo się zrobiło w tym zascianku.
Tu jest Polskai! Nie będzie Niemiec, mleka dla sierot, na steki nam przerabiał!
Bardzo dobra restauracja, menu ciekawe (choć proste), duży wybór win, piw i deserów. Życzę Panu Danielowi aby klientów nie brakowało. Cały czas jest tęsknota za Fermentem, ale OX jest godnym następcą :)
A kiedy w Krośnie powstanie chociaż jedna restauracja wegetariańska??? :(
123456 ferment to ty masz we łbie