DYSKUSJE
OX, czyli wół. Nowy lokal dla mięsożerców
viserion
08.07.2020 14:59

123456 ferment to ty masz we łbie

viserion
Konto zablokowane
rekkoon
06.07.2020 16:07

123456 bo ty ogólnie to głupi jesteś:)

rekkoon
Konto zablokowane
123456
06.07.2020 15:56

co to jest ten ferment

,nie kojarzę takiego lokalu.

znam Pszczolke ,Wójtowska ale ferment nie

123456
na forum od lipca 2018
ortodoks
05.07.2020 23:07

W czasach kryzysu klimatycznego jedzenie wołowiny to jedna z tych rzeczy, które ciągną ludzkość w stronę katastrofy.

Dla dociekliwych https://dzikiezycie.pl/archiwum/2019/pazdziernik-2(...)

Tak więc jako wegetarianin od 28 lat, nie zajrzę... Grzegorz

ortodoks
na forum od listopada 2017
Kurio1
05.07.2020 10:53

Znawca Krosna, "korzen0409" ma 100% rację! Zgadzam sie z nim, gdyż tego typy restauracje są dla typowego z krwi i kości "dżentelmena - mieszczucha". Ilu takich ma Krosno? Domyślcie sie...

Taki lokal do prowincjonalnego miasta raczej nie pasuje, bo padnie!

Po drugie wszytko zależy od cennika w tym lokalu, gdzie w dobie wszechobecnego kryzysu i naciąganiu cen zasłaniając się wszędzie COVID-19 co jest teraz w "modzie", resztę można sobie wyobrazić.

Cytat:

Wszystko wskazuje na to, że ceny wołowiny w Polsce pójdą w górę – czytamy w „Pulsie Biznesu”.

"Mięso wołowe rzadko trafia na polskie talerze - przeciętny Kowalski zjada rocznie niespełna 3 kg wołowiny, podczas gdy unijna średnia wynosi ponad 15 kg. I chociaż eksperci najczęściej wskazują, że przyczyną tego stanu rzeczy są zbyt wysokie – w porównaniu z wieprzowiną i drobiem – ceny, to Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego chce je jeszcze podwyższyć. Ma to się stać za sprawą wprowadzanego właśnie systemu jakości QMP, dzięki któremu na rynku pojawi się wołowina kulinarna, wyraźnie lepszej jakości, która jest droższa od zwykłego mięsa wołowego od kilku do ponad 30 proc. (w zależności od rodzaju mięsa)."

Kurio1
na forum od listopada 2017
kurnachata
04.07.2020 16:18

Ja też prawie nie jem mięsa. Znów w Fermencie byłem raz i to był bardzo fajny lokal.

kurnachata
na forum od listopada 2017
sunsabik
04.07.2020 06:06

Nie ten target-nie to miasto i nie ta klientela. Kiełbasa z biedronki i musztarda - to jest coś na miarę tego grajdołka i jego mieszkańców. Ktoś pisał o wegańskich restauracjach-posadź sobie coś na grządkach to będziesz miała jedną z drugą taką VEGE, że aż ci uszami wyjdzie i nie tylko. Vege....hehe, ależ to państwo się zrobiło w tym zascianku.

sunsabik
na forum od listopada 2017
rozbratel
03.07.2020 23:17

Tu jest Polskai! Nie będzie Niemiec, mleka dla sierot, na steki nam przerabiał!

rozbratel
na forum od lutego 2020
goatman
03.07.2020 22:15
wyróżnione przez moderatora

Bardzo dobra restauracja, menu ciekawe (choć proste), duży wybór win, piw i deserów. Życzę Panu Danielowi aby klientów nie brakowało. Cały czas jest tęsknota za Fermentem, ale OX jest godnym następcą :)

goatman
na forum od listopada 2017
mega6
03.07.2020 20:49
wyróżnione przez moderatora

A kiedy w Krośnie powstanie chociaż jedna restauracja wegetariańska??? :(

mega6
na forum od listopada 2017
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA