DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
OX, czyli wół. Nowy lokal dla mięsożerców

Znawca Krosna, "korzen0409" ma 100% rację! Zgadzam sie z nim, gdyż tego typy restauracje są dla typowego z krwi i kości "dżentelmena - mieszczucha". Ilu takich ma Krosno? Domyślcie sie...

Taki lokal do prowincjonalnego miasta raczej nie pasuje, bo padnie!

Po drugie wszytko zależy od cennika w tym lokalu, gdzie w dobie wszechobecnego kryzysu i naciąganiu cen zasłaniając się wszędzie COVID-19 co jest teraz w "modzie", resztę można sobie wyobrazić.

Cytat:

Wszystko wskazuje na to, że ceny wołowiny w Polsce pójdą w górę – czytamy w „Pulsie Biznesu”.

"Mięso wołowe rzadko trafia na polskie talerze - przeciętny Kowalski zjada rocznie niespełna 3 kg wołowiny, podczas gdy unijna średnia wynosi ponad 15 kg. I chociaż eksperci najczęściej wskazują, że przyczyną tego stanu rzeczy są zbyt wysokie – w porównaniu z wieprzowiną i drobiem – ceny, to Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego chce je jeszcze podwyższyć. Ma to się stać za sprawą wprowadzanego właśnie systemu jakości QMP, dzięki któremu na rynku pojawi się wołowina kulinarna, wyraźnie lepszej jakości, która jest droższa od zwykłego mięsa wołowego od kilku do ponad 30 proc. (w zależności od rodzaju mięsa)."

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 7357 razy