DYSKUSJE
Na Rynku posadzą drzewa. Na razie rośnie trawa
biernas
20.05.2020 00:00
wyróżnione przez moderatora

Robinia akacjowa to drzewo rodzime??

biernas
na forum od listopada 2017
krosnal
19.05.2020 22:00

Jeśli rośnie trawa to znaczy że nikt tam nie chodzi, trawę by zadeptali, rynek umarł, is dead, ostatnio przejrzałem fotografie archiwalne i przyszły wspomnienia z dawnych lat, autobusy przejeżdżały przez rynek, ja jeździłem na jawce, były nawet stragany, nawt objazdowe baraki z pokojami strachu itd., rynek żył i zawsze pierwsze kroki tam nas kierowały, tak jak w Krakowie gdzie spędziłem prawie 10 lat. Tam można wyjść np. o drugiej w nocy i jest tłum, są wystawy na plantach, można spacerować i napawać się sztuką. W naszym mieście rynek zamknięto dla chcących cieszyć się dawnymi czasami, młodzi wyjechali i tu nie wrócą, my starzy zostaliśmy i tęsknimy za dawnymi czasami, co tu pisać, rynek umarł, motocyle mają zakaz wjazdu ale dzwony Farne nadrabiają hałas, trudno to znieść przy pustych ulicach ale takie czasy.

krosnal
123456
19.05.2020 21:58

swietny pomysl

bedzie jak przed wojna.pare drzewek na rynku super plan.

123456
na forum od lipca 2018
TLo
19.05.2020 21:51

Tylko drzewo nie wszędzie będzie rosnąć... Jeśli pod spodem ma relikty murów, beton, albo stare instalacje, to będzie to 100 zmarnowanych tysięcy. I jeszcze jedno - drzewa rosnące na rynku są dowodem tego, że rynek stracił swą pierwotną funkcję. Ludzie chcą drzew na rynku, ale są za wycięciem ich na cmentarzu. To jedno, świadczy o tym, że nie wiedzą o czym mówia :-(

TLo
MARAT
19.05.2020 20:44

Powinni spryskać całą płytę rynku randapem i wypali trawę j chwasty.

A tak w ogóle to przed układaniem kostki trzeba było dać folię która zapobiega rośnięciu trawy.

MARAT
wokol_krosna
19.05.2020 20:24

Nie powinno się mylić rynku z parkiem - mają zupełnie inne funcje. Trochę roślinności można dodać, ale rynek to plac, na którym maja się odbywać wydarzenia kulturalne i imprezy różnego rodzaju. Powinna być duża przestrzeń. Natomiast w Krośnie bardzo potrzebne są nowe parki i bulwary z dużą ilością drzew, zacienione ścieżki rowerowe i spacerowe.

wokol_krosna
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA