Mycie rąk też nei jest podstawową potrzebą - może mandaciki? - tak tylko panom Milicjantom podpowiadam...
Nie łatwiej było by zamknąć myjnie i je otaśmować ? Myjnie czynne, ale nie wolno korzystać. Szczyt głupoty
Endrju89 i BlondaS podpisuję się pod Waszymi wypowiedziami.
Nigdzie tak nie ma jak w tym popiepszonym kraju.
Jak już pisałem ,,pogański kraj pogańskie obyczaje". Cytat z powieści Krzyżacy.
Wpis ,, lesu" został usunięty bo co bo prawdę napisał!!!
Prawda w oczy kole !!?? Pojebany kraj i cały rząd. Żałuję że się tu urodziłem i że jestem polakiem.
Pewnie mój wpis też usuniecie hi hi.
@Endrju89.. Powięlę twoją wypowiedz ponieważ coś jest na rzeczy. Ludzie muszą zacząć samodzielnie myśleć ponieważ z telewizji niczego się nie dowiedzą. MAMY PROPAGANDĘ ŚWIATOWĄ - właśnie teraz zaczyna się to dziać na naszych oczach, zamknięci ludzie, mandaty, ograniczenie wolności, zdesperowane społeczeństwo łatwiej kontrolować w efekcie czego sami będziecie się prosić o tzw "szczepionkę" i tu już nie chodzi o to czy to są teorie spiskowe czy nie, tu już trzeba być kompletnym idiotą aby nie zauważyć że to wszystko to nie przypadek ... Wojenka na linii Chiny - USA, Huaweii, 5G, a tak apropo dziwnym zbiegiem okoliczności epidemia wybucha w mieście w którym działa labolatroium wirusowe oraz w mieście w którym zaczęto stosowac technologię 5G na masową skalę, protesty w Hongkongu, Brexit, odejście Bila G. z Microsoftu który teraz nagle chce budować fabryki które chcą produkować - no a jakże by inaczej szczepionki przeciw koronawirusowi i wiele innych. Wierzcie w co chcecie nawet w samego Jarosława K. że zbawi Polskę, ja na pewno nie wierzę w brednie które są powtarzane w kółko w TV czy internecie że to zmutowana grypa, że to od brudu na targu, łuskowca czy innego jeżozwierza, a już na pewno nie uwierzę w jakąś betonowe koło ratunkowe zwane tarczą antykryzysową.
https://viva.pl/ludzie/wywiady-vivy/koronawirus-w-(...)
Dlaczego Szwecja ma inne podejście do pandemii koronawirusa?
Przecież to jest takie proste jak budowa cepa. Punkty usługowe, gastronomiczne, hotele, niektóre zakłady pracy, część transportu i wiele innych branż jest pozamykana. Jednocześnie potrzeba kasy na wypłaty dla urzędów które są wyzamykane i pracują (powiedzmy, że pracują) online bo i tak prawie nic się nie da załatwić, Rady Miast - nie tylko nasza potrzebuje kasy. Konwencjonalne podatki i opłaty są w większości znikome albo żadne, wiele firm upada lub zawiesza działalność. W tej sytuacji trzeba zwiększyć jakoś napływ gotówki - tyle, że społeczeństwo już przed epidemią zostało wyssane z kasy poprzez podatki, zwiększone opłaty, akcyzy. Pozostało jedno: wnieść durne obostrzenia i karać społeczeństwo za wszystkie głupoty, które wymyśli rząd jak np. mycie samochodów, spacery po lasach czy nad rzeką, czy za małżeństwa poruszające się we dwoje a już szczytem jest karanie osób, które wychodzą nawet pojedynczo tyle że nie dla zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych np. na spacer lub przejażdżkę własnym samochodem. Tym samym zastaną uzupełnione braki na wypłaty np dla urzędników, którzy nic nie robią, Rad Miast itp. Myślę, że te kary będą się nasilać. Na razie dlawypróbowania jak bardzo można Polaka zrobić w tzw "człona" są to kwoty rzędu 500 - 1000 PLN... ale pamiętajmy, że mandaty już zapowiedziane mogą wynosić do 30 000 PLN, co nasza władza z dziką rozkoszą wykorzysta przeciwko zwykłemu "Kowalskiemu".