DYSKUSJE
Krośnianin pisał książkę przez 10 lat. Opowiada historię Szkoły Lotniczej
polmos
15.11.2019 10:36

Myślę, że to spotkanie mogłoby być połączone ze zwiedzaniem ocalałego z niemieckich wyburzeń budynku szkoły lotniczej, gdzie prowadzone są prace archeologiczne.

polmos
na forum od listopada 2017
artu
12.11.2019 18:44

Autor poświęcił mnóstwo czasu, by opisać to czego nie uczą w szkole ,choć czasem powinni. Krosno stało kiedyś lotnictwem przez duże L , ale... to już jest historia. Dlatego chwała panu Januszowi Kubitowi , za trud włożony w napisanie tej książki, która będzie przybliżać losy krośnieńskiej szkoły lotników. Natomiast żal mi tych, piszących prymitywne komentarze, nie mające nic wspólnego z komentowanym artykułem.

artu
robol
12.11.2019 09:11

A wszystko zniszczyła Solidarność. Banda darmozjadów opłacana przez pracodawców. Dobrze że był PRL to jest co wspominać .

robol
na forum od września 2019
count_dooku
11.11.2019 21:24

Przed wojną mieliśmy takich wybitnych ludzi, że zamiast zawrzeć sojusz z Hitlerem poszli na pierwsze uderzenie, a potem bronili obcych interesów na całym świecie.

To, że dzisiaj jest taki syf, to jest rezultat działań tych wybitnych ludzi.

count_dooku
Konto zablokowane
polmos
11.11.2019 20:34

Przed wojną mieliśmy we władzach w Warszawie dwóch wysoko postawionych krośnian. W dodatku ludzi naprawdę odważnych i wybitnych. Wystarczy przeczytać życiorys Rayskiego. Wszystko zniszczyła wojna i powojenne dziadostwo, ale rozmach z jakim zaprojektowano i zbudowano szkołę lotniczą w Krośnie był imponujący i na najwyższym poziomie europejskim. Nie miał nic wspólnego z dzisiejszą krośnieńską urbanistyczną tandetą i inwestycyjnym minimalizmem. Niestety od dekad nie mamy szczęścia do ludzi, którzy naprawdę coś mogą. Są za to małomiasteczkowe kliki rodzinno-biznesowe, pilnujące interesów i lokalnych karier swoich zepsutych dobrobytem latorośli.

polmos
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA