"Po pisich pseudoreformach budżet miasta został mocno pozbawiony dochodów więc akuratnie mnie to nie dziwi."
To jest nowa mądrość etapu - obwiniamy PiS o problemy samorządów. Gdyby samorządy nie trwoniły pieniędzy na "inwestycje" typu CDS, to nie byłoby aż takich problemów.
Mądre samorządy wiedzą, że kiedyś przyjdzie kryzys i wpływy się zmniejszą. To nie ma nic wspólnego z PiSem.
Może jakiś obszerny artykuł na temat nowej drogi która zniszczy park Jordanowski na Grodzkiej?
Proszę nie porównywać Krosna do ;sąsiednich miast-te wymienione w artykule mają całkiem dobrą komunikację autobusową,kolejową i prywatną(busy).Logistyka komuni-kacji w naszym mieście jest beznadziejna!Proponuję radnym małą przejażdżkę miejskim autobusem nr 5-od Iskrzyni do Odrzykonia,szczególnie w godzinach rannych- zdarza się,że przy ulicy Chopina autobus nie zatrzymuje się,a pasażerowie upchnięci do granic wytrzymałości nie są w stanie dopchać się do drzwi.Tak właśnie wygląda prawdziwy komfort jazdy!Oprócz tego brudny,zaniedbany przystanek i brak połączenia z takimi miejscami jak szpital,urząd miejski,galeria VIVO,cmentarz.Przystanek na Chopina omijają także Jacki-Pan Prezydent wydał busom zakaz zatrzymywania się ,więc nie zabierają pasażerów z dzielnicy Krościenko Niżne.Starsi mieszkańcy są praktycznie wykluczeni komunikacyjnie.Nie rozumiem w jaki sposób podwyżka cen biletów ma uzdrowić tę chorą sytuację...?
Po pisich pseudoreformach budżet miasta został mocno pozbawiony dochodów więc akuratnie mnie to nie dziwi. Dziwne, że tak późno w stosunku do innych miast. W styczniu jak prąd pójdzie w górę i kolejne szalone pomysły PiSu znacznie uszczuplą dochody miast to kolejne podwyżki raqczej pewne.
To szykujemy dobre buty na zimę z bardzo drogimi przejazdami. Znów szkoda trochę że za fantazje planistów nowych nierentownych tras jak zwykle zapłaci biletowy pasażer.
A może w na nowych liniach puścić autobus po 5 00 by ludzie do pracy jechali a nie o
6 01
Idąć tym tokiem myślenia należy podnieść ceny biletów do CDS i to 100%. Przecież jest nierentowne. Musimy ratować jego sytuację. Żenada. MKS nie musi przynosić zysków. Powinna słóżyć pasażerom. Pozdrawiam.
Proponuję linie dostosować do potrzeb ludzi a nie starać się robić tego na odwrót. Czy nie można jak w normalnych miastach zrobić "0" która będzie jeździć dookoła miasta w jedną i drugą stronę a nie starać się jednym autobusem obskoczyć całe miasto. Wsiadam na Guzikówce i żeby dojechać na turaszówkę to muszę objeżdżać wszystkie ulice zaczynając od czajkowskiego dworzec, tysiąclecia, krakowską itp. A dużo szybciej było by pojechać podkarpacką. Potem się nie dziwcie, że ludzie nie jeżdżą miejskimi autobusami. Jak będę chciał pozwiedzać miasto to wsiądę do tej sezonowej ciuchci.
W artykule MKS uruchamia nową linię. Skromny rozkład jazdy apisałem:
"Przecież każdy wie o co chodzi. Napewno nie o brak kierowców. To jest zasłona dymna przed podwyżką cen biletów i wszystko w temacie."
https://krosno24.pl/informacje/mks-uruchamia-nowa-(...)
Mogę tylko dodać: "Prorok jaki czy co?"
Brawo i to się nazywa gospodarka wolnorynkowa .Prywatni przewoźnicy mogą dostosować godz kursów do potrzeb pasażerów w MKS Krosno się nie da!!!!!! ,można wożic powietrze jak bedzie brakować kasy to podwyżka . Historia zna już takie działania n.p. PKS . Powtarzam już raz enty z mojej miejscowosci kurs 7,54 do Krosna Panie Prezesie komuuuu ? . Kubuś 7,08 jest pełny to znaczy normalny autobus okolo 50 miejsc ,po 16 po 17 bus ful ale MKS jest ślepy gluchy i kieruje się innymi wartosciami poza opłacalnościa .Cena biletu w Kubusiu 4,50 zł. To nie problem w cenie ale w mysleniu którego chyba brakuje .