Brawo!!!!! Wspaniała reklama firmy.... Może bardziej napisać by o zarobkach tam panujących....
niestety te pieniadze na otwarcie wlasnej dzialalnosci biora sznurki w 90 procentach byle przetrwac rok czy dwa i zamykaja zalezy na ile maja podpisany papier i takie sa realia takich przykladow mozna by bylo podac dziesiatki czy nawet setki w roznych miejscowosciach i graja wielkich bizmesmenow a po roku plait i to ich powinien kontrolowac zeus czy dalej po zamknieciu nie robia na lewo a w wiekszosci dzialaja jakby nigdy nic
Gitman, przecież te pieniądze co UP rozdaje, to najpierw zabrał innym przedsiębiorcom, którzy być moze nawet zbankurotwali przez zbyt wysokie podatki.
Z tą likwidacją Urzędów Pracy to ja bym się tak nie rozpędzał. Taki urząd wbrew powszechnej opinii to nie tylko rejestr bezrobotnych i wypłata zasiłków. Mnóstwo ludzi otworzyło własne biznesy dzięki dofinansowaniu właśnie z Urzędów Pracy. Jednym się udało pociągnąć biznes i dobrze sobie radzą, innym się nie udało. Jak to w biznesie. Ale pomagają jak ktoś ma dobry pomysł i tyle w temacie.
Pracodawcy w Krośnie są niedorozwinięci, nie potrafią sprecyzować kogo właściwie poszukują i czego wymagają, sprawiając wrażenie jakby właściwie nikogo nie szukali, nie potrafią podać wynagrodzenia jakie gotowi są zaoferować, a na końcu odrzucą kandydaturę nie mówiąc nawet dlaczego, marnują swój czas i kandydata.
I ja sie wypowiem do biednych poszkodowanych pracodawców - PŁAĆCIE LUDZIĄ WIĘCEJ , DAWAJCIE LUDZIĄ NORMALNE UMOWY A NIE ŚMIECIOWE, PRZESTAŃCIE PŁACIĆ "POD STOŁEM", TRAKTUJCIE ICH Z SZACUNKIEM - a wtedy sami zobaczycie ,że nie będziecie się mogli odpędzić od pracowników. Dziękuje za uwage, pozdrawiam
Jak będziecie płacić sensowne pieniądze to pracownicy sami do Was przyjdą ale jak Wy dajecie zarobić niewiele więcej niż MADKA POLKA 500+ z trójką dzieci to się nie dziwcie że pies z kulawą noga nie chce takiej roboty.
Kto ma dostać pracę ten dostanie a reszta chyba nie dostanie. Ja w sumie w urzędzie pracy figurowałem dobre 5 lat. Sytuacja jest taka że, ani szkoła ani strajkujący nauczyciele, ani zmęczeni profesorowie studenccy, ani pracodawca nie chcą zainwestować ogromnych pieniędzy w wykwalifikowanego pracownika- chcą gotowce.
Same kłamstwa! Brakuje pracownikow? Pracodawcy nie chca doswiadczonych pracownikow ktorzy cos potrafią bo lepiej zatrudnic za najnizsza mlodziutka osobe bez doswiadczenia a ona da się ponizac albo przyjmie prace na umowe smieviowa bo takich jest w Krosnie najwiecej! A gdzie maja znalezc prace osoby starsze z doswiadczeniem? Nikt ich nie potrzebuje i nie szanuje! Podlizywanie i znajomosci! Pracodawcy w wiekszosci przypadkow cv nawet nie otwieraja......