szkoda mi tych ludzi, dziwie się tylko tym co jeszcze nidawno bloczki obiadowe sprzedawały w szkole ...........
bajurek33, dopiero teraz odwarzyłeś się ogłosić, że" w Katyniu oficerów wymordowali Rosjanie, ale zakazane było o tym głośno mówić"?
A powidziałeś choćby "po cichu" o tym tym, których uczyłeś, czy wtedy głosiłeś jedynie słuszną prawdę i bochatesku oświadczałeś, że bronisz wolności słowa, prawdy, jak teraz taki jeden?
Ten cały kabaret przypomina stalinowskie czasy. Społeczeństwo wiedziało, że w Katyniu oficerów wymordowali Rosjanie, ale zakazane było o tym głośno mówić. Podobnie było na spotkaniu z Bolkiem. Zgromadzeni na sali doskonale wiedzą kim był Wałęsa, ale jak młody zadał mu sensowne pytanie. To siedząca obok ruda pani, miała ochotę go sprać wyrwanym mikrofonem, tylko ją rozsądny chłop powstrzymał.
Przecież to jest obraza ludzkiej inteligencji. Pieprzenie o kosmitach co nam przetną zimię na pół...Poziom intelektualny tych, co go zapraszaja i słuchają...no cóż....spuśćmy miłosiernie zasłonę milczenia.
Mój sąsiad tam był i nic nie zrozumiał z tej bezsensownej paplaniny. Ale jak mówi: "wypadało być i zrobić se z nim zdjęcie, żeby było widać w internecie".
Sądzę że wiekszość gawiedzi tylko po to tam była, bo wypadało być.
Patrząc na podejście niektórych osób, może warto na chwilę wyłączyć telewizję publiczną?
Mimo kilku niejasności w historii, może kiedyś dowiemy się prawdy, niekwestionowany bohater, który swoją odwagą i determinacją wraz z rzeszą ludzi walczył o naszą wolność. Szkoda, że podziały polityczne nie mogą sprawić, aby można było uznać go bohaterem wszystkich Polaków.
szkoda mi tych ludzi, dziwie się tylko tym co jeszcze nidawno bloczki obiadowe sprzedawały w szkole ...........