Na terenie Miejsca Piastowego powstanie największy węzeł drogowy w okolicy, łączący S19 z DK28, czy pani Wójt o tym wie czy również nie została wtajemniczona? Niech skupi się na tym jak wykorzystać tą okazję, a nie na blokowaniu innych. Gmina tylko na tym zarobi, trwa wykup gruntów pod budowę. Już chociażby z tego względu powinni darować sobie blokadę krośnieńskiego dojazdu do S19.
Pomysł budowy łącznika Krosna z S19 na terenie byłego lotniska to jeden z bardziej odważnych i ważnych pomysłów ostatnich lat. Mam nadzieję że finał będzie zadowalający dla wszystkich.
Ankieta wypełniona. Internet bardzo ułatwia, nie trzeba specjalnie papieru marnować i szukać punktów wrzutu kartki do urny. Kilka danych do weryfikacji zameldowania, jedno pytanie i poszło. Oczywiście jestem ZA poszerzeniem granic Krosna. A to wiąże się również z działaniem w dobrym interesie obu gmin. Liczę, że mieszkańcy Krościenka Wyżnego i Miejsca Piastowego opowiedzą się w większości ZA i zakończą ten nikomu niepotrzebny spór.
Mieszkańcy obu gmin obserwując w mediach te wszystkie afery państwowe za obecnych rządów PiS, z których to list startowali nowo powołani wójtowie niehonorujący porozumienia swoich poprzedników, również mają szansę zmienić zdanie. Nie można już dłużej blokować postępu i ucywilizowania tego terenu. Przecież to się wiąże z pracą dla mieszkańców. Będą omawiać sprawę w prywatnym gronie, pytać również krośnian o ich opinie, przekonają się, że ta martwa sytuacja dłużej nie może trwać, zmiana perspektywy jest konieczna i rozwojowa. Żadna gmina nie funkcjonuje w oderwaniu od miasta, wszyscy wspólnie korzystamy z dóbr wypracowanych po stronie tak miasta, jak i powiatu.
POSTAWIĆ SZLABANY PRZED WSZYSTKIMI RKR-AMI NA ROGATKACH MIASTA ,NIECH SIĘ DUSZĄ WE WŁASNYM SOSIE . A SWOJĄ DROGĄ TO CHILIKOWA MA NIESAMOWITE PARCIE NA SZKŁO ,WSZĘDZIE JEJ PEŁNO . KRZYŻ OBOK NIEJ POWNIEN BYĆ 2-METROWY , A NIE TAKI MALEŃKI JAK NA ŚCIANIE. SZKODA MI MYŚLĄCYCH MIESZKAŃCÓW GMINY MIEJSCE PIASTOWE .
Dziwne to jest że wójt Krościenka nie wie nic na temat ustaleń a przecież Pan Omachel jest sekretarzem gminy więc ciężko się dowiedzieć od niego wszystkich szczegółów a poza tym jak już ktoś napisał wcześniej jest coś takiego jak ciągłość tego typu decyzji pomimo zmiany władz. Krościenko i Miejsce same do tej pory nie robiły nic z tym terenem nawet nie było ich stać na wykupienie a teraz będzie ich stać na taką inwestycję zapominają chyba o tym że mieszkańcy tych 3gmin korzystają nawzajem z tego co oferują gminy bo ludzie z Krosna pracują w Miejscu, wielu z Miejsca pracuje w Krośnie. Kłucą się niczym Kargul i Pawlak tylko o trochę większą miedzę.
Na granicach miasta z tymi gminami powinno się ustawić wielkie billboard'y z treścią np.:
NIE CHCECIE ROZWOJU MIASTA - TO PO CO TU JEDZIECIE?
Na początek i to bez sarkazmu - @Lukii gratuluję więcej tak myślących ludzi w gminach M. Piastowe i Krościenko.
A po drugie skoro niby nie nyło żadnych ustaleń jak twierdzi pani nauczycielka, to nie było cały teren włączyć i niech nas pocałują ... Żadnej odsprzedaży terenu! Nie było umowy, to nie było !!!!
Lukii
Tych twoich wypocin już czytać się nie da, zmień chłopie płytę.
Już nie właź tak w d... Przytockiego.
Tyle lat stał ugór i państwo wójtowie byli ślepi. Teraz nagle przejrzeli na oczy? Kasy i pomysłow na zagospodarowanie tego terenu , mają ZERO. No , ale już Grześkowiak śpiewał: Bo nieważne czyje co je, ważne to je co je moje. Chłop żywemu nie przepuści i do przodu!
Chciałem skomentowac ale wszystko powiedzieli moi poprzednicy.Zastanawiam się jaka sila jest w tym pisie że ludzie im tak im tak wierzą.Przecież oni spychają ludzi w XIX wiek.Czyżby to kościół tak chciał?????