@zbych - po pierwsze, nie ma takiej możliwości w Krośnie, gdyż sam rynek jest zabytkiem. Po drugie, wskaż mi land niemiecki, w którym to widziałeś... Po trzecie, gdyby te "..." zza Odry były takie mądre to by wojny nie przegrały.
Parking wielopoziomowy jest możliwy, tylko trzeba zmienić cepa, który to ogarnia, bo dwa poziomy nad ówczesną targowicą nie stanowiłyby problemu, a byłyby zadaszeniem nad stoiskami... Czy to takie trudne?
No chyba, że ten samouk nie dostanie w łapę, to się nie przyłoży...
Jeszcze jedno Vivo gdzies w miejscu piastowym i nawet golebie z rynku sie wyniosa :-) haha ha
Szanowni P.-marazm to nie z przyczyny braku parkingu-to objaw zubozenia obywateli. Zapytajcie w MOPR-ilośc podopiecznych co roku sie zwieksza. Kogo stac na drogie sklepy. ten problem dotyczy całego naszego handlu-łącznie z targowicą!!
Myślę że na ul Staszica pod santosem też powinni te łańcuszki kolorowe usunąć będą dodatkowe miejsca postoju
@zbych, ale za to, pod ziemią, u naszych sąsiadów zza Olzy to głównie Polacy pracują. Jest równowaga...
Tytuł tego artykułu spowodował uśmiech na mojej twarzy.
Darmowy parking na ul.Kazimierza, Ordynackiej, Szczepanika jest darmowy, w 80 procentach zajmowany przez pracowników Sądu i Urzędu Miasta.Od 7.15 do 15.30 nikt nie zaparkuje na tych ulicach.
Kto do tego dopuscił?, te same samochody stoją każdy dzień na starówce, mieszkancy to około 10% a reszta to "URZĘDNICY".
Co takiego jest na rynku oprócz banków i restauracji tak konktetnie? Wielkie nic.
U sąsiadów za Odra -Niemców parkingi w małych zabytkowych miasteczkach budowane sa pod ziemia -na srodku rynku. dlaczego niekorzystacie z doswiadczeń juz dawno sprawdzonych?
"To oczywiste, że w obrębie krośnieńskiej starówki mieszka zaledwie garstka osób. Problemem nie są samochody mieszkańców, lecz samochody urzędników - głównie Urzędu Miasta Krosna i Sądów: Rejonowego oraz Okręgowego mimo, że dla tych osób utworzono specjalne parkingi. Ta sprawa była już podnoszona wielokrotnie."