Nie ma sprawy...
Prokuratura prawomocnie umorzyła sprawę potrącenia chłopca przez kolumnę prezydenta. - Zażalenie nie zostało złożone; nic do prokuratury nie wpłynęło. Postanowienie się uprawomocniło – powiedział dziś zastępca prokuratora rejonowego w Oświęcimiu Mariusz Słomka.
I tak to oto już drugi poseł z Krosna doczekał się rozgłosu ogólnopolskiego ....
z sieci...
W każdej partii, szczególnie tak dużej, jest cała szara masa posłów, o których dowiadujemy się dopiero gdy, jak poseł Babinetz, spowodują wypadek samochodowy lub - jak w przypadku posłanki Arent - przyjrzymy się ich aktywności.
Więcej: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,24(...)
Mateusz to przynajmniej bezpiecznie jeździ na motorze. Jak oczywiście nazbiera na paliwo wśród chojnych SB-eków z Komiternu Obrony Demokracyji.
Zgadzam się z wszystkimi przedmówcami, którzy są zażenowani artykułem. Każdy ocenia całą sytuację wyłącznie przez pryzmat własnych poglądów politycznych. Należy w pierwszej kolejności zwrócić uwagę, że zdarzenie jest tragedią zarówno dla posła jak i dla chłopców i ich rodzin a nie wszczynać polityczną dyskusję.
Wśród policji, ani lekarzy w szpitalu, nie pojawiło się "przypuszczenie", że mężczyzna może być nietrzeźwy.....Z ustaleń policjantów wynika, że chłopcy prowadzili rowery, które były oświetlone, a ponadto jeden z nich miał w ręku latarkę....Z naprzeciwka idzie trzech nastolatków – podążają oni w kierunku Brzozowa. 15-latek i dwóch 16-latków prowadzą rowery. Idą poboczem, po prawej, nieprawidłowej stronie drogi....
Mam tu parę uwag.Skąd jest "PRZYPUSZCZENIE" że poseł byłtrzeżwy..A może po "WCZORAJSZYM" ?..Po drugie - chłopcy byli oświetlenie w jakimś stopniu..Po trzecie to każdy kto ma prawo jazdy wie,albo powinien wiedzieć że jak siadam za kierownicę do i jadę to muszę uważać na wszystko i wszystkich.Pijanych nietrzeżwych idących żle itd..itp..Nie jestem pewny czy redakcja ma "UPRAWNIENIA" do oceny prawidłowości,jak kto szedł....Od tego są odpowiednie organy,czy osoby uprawnione..
Co to za tytuł, poseł babinetz miał wypadek? To ci trzej piesi mieli wypadek, a poseł babinetz był jego sprawcą. Czyż nie? I powinien chyba odpowiadać karnie? Bo może się mylę??? Może to tych trzech chłopaków potrąciło samochód babinetza???
NIE MA PROBLEMU . ZBYSZEK ZIOBRO TO KOLEŚ , WYCIĄGNIE GO Z KŁOPOTÓW . BYŁ TRZEŻWY JAK SOPEL LODU .
Proszę nie szkalować dobrego imienia pana posła Babinetza. Takie wypadki na naszych drogach zdarzają się niemal codziennie. A że przydarzyło się posłowi i to w dodatku z PiS-u. To sensacja i dodatkowe paliwo dla totalniaków nienawidzących PiS-iorów. Że to nikt nie wylewa wiadra pomyj na kobiety, które ostatnio rozwaliły auta. Jedna w sobotę (20.10) na ul. Tysiąclecia bachła w dwa drzewa, druga i trzecia we czwartek (25.10) w Korczynie i Krościenku. Na szczęście nie było tam rowerzystów i innych uczestników. Naprawdę K-24 długo uważałem za obiektywny portal od ubiegłego roku zmieniłem zdanie.
Krosno24 pisze, ze pacjentowi ze wzgledu na ciezki stan nie pobrano krwi bo wazniejsza byla operacja niz badanie trzezwosci (ciekawe czy tak samo by stwierdzili/pisali jakby to nie byl posel..) A to wlasnie przed operacja pierwsze co to sie krew pobiera aby zrobic podstawowe badania, ustalic grupe krwi itd.. Wiec skoro juz ta krew byla pobrana i ja badali to dlaczego nie na zawartosc alkoholu..? Odpowiedzcie sobie sami..
Ktos tu tez pisal na forum dlaczego nie jechal normalnymi drogami tylko skrutami..? przytocze moze cytat z kabaretu: " Na bocznych nie stoja.."
Nie mamy oczywiscie pewnosci, ze ten pan byl pod wplywem ale po tak skonstruowanym artykule tylko jedna mysl sie nasuwa..
Czy dobrze zrozumiałem , że pobranie krwi do badania stanowiło zagrożenie dla życia posła PiS ?