Mechanik i Krosno Glass sieją ferment ,bo chyba nie wiedzą...proponuje przeczytać w google ...bo już chyba zapomnieli..kto to jest hutnik !!! szkolenie w mechaniku hutników..to tak jak szkolenie policjantów w schronisku dla psów
Mechanik i Krosno Glass sieją ferment ,bo chyba nie wiedzą...proponuje przeczytać w google ...bo już chyba zapomnieli..kto to jest hutnik !!! szkolenie w mechaniku hutników..to tak jak szkolenie policjantów w schronisku dla psów
Produkcja mechaniczna to skansen,przyszłych pracownikow to trzeba szkolic w skansenie w Sanoku,a nie w MECHANIKU
Mój ojciec przepracował tam całe życie i miłe wspomina ludzi którzy tam tak jak i On ciężko pracowali ale tylko z dawnych lat bo kiedy zmieniły się rządy to zaczęła się gonitwa za pieniądzem i co idzie za tym wyzysk pracownika i nie tylko Hutnika ale i pomoc tzw. dołową od której bardzo wiele zależało ( dla znających rzemiosło hutnicze nie trzeba tłumaczyć ) sam za namową ojca poszedłem w jego ślady przepracowałem tam 13 lat poznałem co to cieżka praca ktora wyrobiła mi poszanowanie dla ludzi poznałem wielu bardzo wartościowych ludzi którym jak mi HUTA oszlifowała jak "diament" harakter i szacunek dla ludzi i ciężkiej pracy i waradości pieniądza ciężko zarobionego.Obecnie pracuje w najbardziej atrakcyjnej pod względem zarobków jak i warunków pracy firmie i obserwuje młodych często ambitnych ale także i nie jednokrotnie młodych którzy nigdy nie zaznaja ciężkiej pracy i wartosci ciężko zarobionych szeleszczacych banknotów którym przydałaby się taka krótka ale jak wartosciowa lekcja życia pozdrawiam
Araby to mogą co najwyżej te śmierdzące kebaby lepić, nigdy nie wezmę tego do ust.
Mam nadzieję, że ktoś wkrótce przejmie ten rynek gastronomiczny, a te kiczowate lokale zaczną upadać jeden za drugim.
Nie za późno ? tylko w arabach nadzieja, pracownicy z Ukrainy zarabiają w naszym kraju (w niektórych zawodach) więcej od Polaków.
wladt
W moich komentarzach chciałem wykazać pewną nierzetelność dziennikarską i pozytyw samego działania huty. Nie wiem czego tam nie zrozumiałeś?
1. Artykuł jest słaby, bo firma szuka speców do obsługi maszyn i urządzeń na linii zautomatyzowanej, a nie hutników. 2. Niskie pensje to problem nie tylko huty - to fakt, a nie akceptacja takiego stanu rzeczy. 3. Młodzi znają wartość pieniądza i na pewno będzie tak jak piszesz, chyba że coś pęknie ... Po prostu nie o tym chciałem pisać.
Pozdro i bez urazy :)
gelog
"taki mamy klimat."
Jeśli z tym klimatem nic nie zrobimy to pewnie "samosieniezrobi"... a młodzi chętnie sobie klimat zmienią. Ciekawe jak w Polsce będzie średnia wieku 60-65 lat kto będzie "starym koniom grzywy plótł" i płacił emerytury, renty, zasiłki, dodatki. Nie mówię już o innych świadczeniach 500+?
Szkoda życia na takie kierunki. Praca ciężka, świątek piątek i niedziela za śmieszne pieniądze. Teraz takie czasy że lepiej iść na magazyn, albo skończyć burse i na sprzedawce. Kasa lepsza, w nocy się spi i ogólnie warunki lepsze. Kuriozum takie że w zakładach gdzie potrzeba fachowców, gdzie praca jest ciężka, brudna, 4 brygadówka to tam są najniższe zarobki.
A ja pracuję w naszej hucie dopiero 41 lat, a już zarabiam 1610 zł.........
a teraz dostaniemy od pracodawcy, nowe śliczne uniformy robocze
a i o pdwyżkach coś... słychać, tak że zapraszamy chętnych ! Dołączcie do nas
a nie pożałujecie !